Τιμώντας τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο

Λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας προς τιμή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. κ. Ελπιδοφόρου (Λαμπινιάδη) ενός ιεράρχη, που το όνομα και το επώνυμο αποπνέουν Ελπίδα και Λάμψη!

Της Θείας Λειτοργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Μαζί του   συλλειτουργούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Σιγκαπούρης κ.Κωνσταντίνος και  φυσικά ο οικείος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ ο οποίος με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  συνυπήρξαν συμφοιτητές στο Θεολογικό Κολλέγιο του Σαμπεζύ της Γενεύης. Επίσης συλλειτούργησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι του Οικουμενικού Θρόνου, π. Άλεξ Καρλούτσος και π. Θωμάς Συνοδινός, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας, Αρχιμ. Επιφάνιος και πολλοι άλλοι κληρικοί.

  Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος  και μέχρι προ ολίγων ημερών  Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Χάλκης και Σχολάρχης της ομώνυμης σχολής δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στον ορθόδοξο κόσμο.

    Διαθέτει  ένα  ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον ακαδημαϊκό έργο, με περγαμηνές από τα σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του πλανήτη. Το πρώτο του πτυχίο ήταν στη Θεολογία το 1991 από το Α.Π.Θ στο οποίο από το 2009 είναι αναπληρωτής καθηγητής, ενώ το 2018 εκλέχτηκε ομόφωνα τακτικός καθηγητής από τους καθηγητές του Τμήματος Ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ενδιάμεσα ταξίδεψε  στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον βυζαντινό πολιτισμό, για να συνεχίσει στην ονομαστή Θεολογική Σχολή του Μπαλαμάντ στον Λίβανο. Το 2001 επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη όπου κατέθεσε τη διδακτορική διατριβή του, που έλαβε «Άριστα», για να συνεχίσει το 2004 στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης όπου εργάσθηκε ως επισκέπτης καθηγητής. Κι όλα αυτά όντας ταυτόχρονα Υπογραμματέας (1995-2005) και εν συνεχεία Αρχιγραμματέας (2005 – 2011) της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μιλά: Ελληνικά, Τούρκικα, Γαλλικά, Αραβικά και Γερμανικά.

Τον  χαρισματικό, ειλικρινή και ανθρώπινο σημερινό Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο  έχω την τιμή να γνωρίζω  από τα χρόνια της  δημοσιογραφικής μου καριέρας. Δηλαδή  το 1995 έχω συμμετάσχει θετικά στο πλευρό του, σε όλους τους μεγάλους σταθμούς της ζωής του στις χειροτονίες του, αλλά και τις πανεπιστημιακές του διακρίσεις.

 Έτσι βρέθηκα την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όταν ο κ. Ελπιδοφόρος ως Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης; Ελλάδος κ. Ιερώνυμο  επίσημα πλέον.

    Σήμερα συμμετείχα στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο  στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας. Στην ίδια θεία λειτουργία  παρέστη παρά την επικαιρότητα της Ημέρας ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, Βουλευτές, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.  Μάρκος Μπόλαρης ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών & βουλευτής Επικρατείας  της ΝΔ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, οι τοπικές αρχές, πολιτευτές  και πλήθος ευσεβών χριστιανών.