Συμμετοχή στους ορτασμούς του Ι.Ν. Προφήτη Δανιήλ & των τριών παίδων

Στον  εσπερινό του εορτάζοντα Ι. Ναού του  Προφήτου Δανιήλ Βοτανικού και των Αγίων Τριών Παίδων, που είναι μοναδικός ενοριακό Ναός στην Ι.Α,Α και δεσπόζει επί της  εισόδου της Λεωφόρο Αθηνών (Καβάλας), στην πλευρά του ρεύματος προς Αθήνα, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΕΣΟ το απόγευμα της Δευτέρας.

 Ο Ι. Ναός έδωσε το όνομα του και στη συνοικίας του  Προφήτη Δανιήλ  στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της Αθήνας στο δυτικό άκρο της πόλης, όμορο της περιοχής του Ελαιώνα. Συνορεύει με το Βοτανικό, την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Κολωνό, τα Σεπόλια και το Δήμο Αιγάλεω.

Της τελετής χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, της Δ΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας της ΙΑΑ και πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Σπυρίδωνα Παπασπύρο και  κληρικούς της ευρύτερης περιοχής Πατησίων Κεραμικού & Βοτανικού

Ο λόγιος και πολυγραφότατος Μητροπολίτης Κορωνείας ανέφερε στο κήρυγμα του ότι Προφήτης Δανιήλ, και οι Τρείς Παίδες που τιμά η Εκκλησία μας έζησαν αιχμάλωτοι, μακριά από την πατρίδα τους και σε ένα περιβάλλον ειδωλολατρικό. Αυτοί Ιουδαίοι πίστευαν στον Θεό του Ισραήλ.

Αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες και επιθέσεις από το περιβάλλον το ειδωλολατρικό. Αναδείχθηκαν πραγματικά αντιστασιακοί. Δεν υποχώρησαν ούτε κατ’ ελάχιστον από την πίστη τους στον αληθινό Θεό. Δεν τους  φόβισαν ούτε ο λάκκος των λεόντων, ούτε η κάμινος του πυρός.  Ο Θεός τους διέσωσε. Οι λέοντες, έγιναν ακίνδυνοι σαν πρόβατα για τον Δανιήλ και η φωτιά έγινε δροσιά για τους τρείς παίδες.

Το μήνυμα της εορτής είναι: όταν ο πιστός μένει συνεπής στην πίστη και στις αρχές του δεν πρέπει να φοβάται τίποτα και κανένα ούτε και τις προκλήσεις και τις σειρήνες αθεΐας που ηχούν γύρεμα».

Μεταξύ των ιερέων που συμμετείχαν στον εσπερινό ήταν και ο πρωτ. π. Χρήστος Βλάχος  ο οποίος διατέλεσε μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ  και είναι πάντα κοντά στο ΚΕΣΟ