Στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας

                    Με υποδειγματική   απλότητα και καθολική αποδοχή, από τους κατοικούντες  στο Αίγιο, στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας  και  στα ιστορικά Καλάβρυτα,  προσφέροντας   συγκινησιακές στιγμές ενθρονίστηκε, το Σάββατο 23.11.2019  ο νέος Μητροπολίτης  Αιγιαλείας  & Καλαβρύτων  κ. Ιερώνυμος Κάρμας   ο οποίος έχει το προνόμιο να είναι καταγόμενος από την περιοχή, για αυτό και δεν απαιτήθηκε, να μεταφερθούν   φίλοι, πιστοί και πλήρωμα από άλλες περιοχές,  με πούλμαν.

       Η ενθρόνιση του, έγινε παρουσία πολλών αρχιερέων,  των  βουλευτών της Αχαΐας και των Τοπικών Αρχόντων της περιοχής, από δυο πληθωρικές –  στιβαρές εκκλησιαστικές προσωπικότητες,  οι οποίες κατά σύμπτωση,   κατά την ευρύτερη έννοια υπήρξαν  συμφοιτητές και συνοικότροφοι κατά τα φοιτητικά τους χρόνια  και δεν είναι άλλοι, από το Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών &  Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο  και τον  παραιτηθέντα μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  κ.  Αμβρόσιο,  ο οποίος  τέλεσε και  χρέη  τοποτηρητή στη  χηρεύουσα μητρόπολη, μετά την παραίτηση του.

     Τον νέο μητροπολίτη, έχουμε γνωρίσει στα γραφεία της  Αρχιγραμματείας της Συνόδου, όπου επί χρόνια εργαζόταν εκεί ως Β΄ Γραμματέας.  Η επαφή μας με την  Σύνοδο, είναι τακτική, δεδομένου ότι  οι συνεδριάσεις των  ΔΣ του ΚΕΣΟ πραγματοποιούνται στα γραφεία της Αποστολικής Διακονίας, στη Σύνοδο,  αφού ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΣΟ  Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, τυχαίνει να είναι και Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής  Διακονίας.

      Έτσι από το ΚΕΣΟ στην ενθρόνιση  του νέου μητροπολίτη  συμμετείχαν εκ μέρους του ΚΕΣΟ τα μέλη του ΔΣ   κυρίες Σοφία Κώνστα –Πέππα   και Μάρθα Σαμαρά και η Διευθύντρια του κ. Μαίρη Πίνη.

     Η ενθρόνιση έγινε στο ιστορικό Ι. Ν. Φανερωμένης του Αιγίου, όπου φιλοξενείται η εικόνα της ιστορικής για όλη την Πελοπόννησο Παναγίας της Τρυπητής, δεδομένου ότι  αυτό το διάστημα στην Ι. Μονή της Παναγίας πραγματοποιούνται εργασίες αναστήλωσης.

 Η ενθρόνιση  σφραγίστηκε με εκλεκτό νηστήσιμο γεύμα 350 περίπου ατόμων, που παραχωρήθηκε     στο κέντρο «Έσπερος» στο Πανόραμα  Αιγιαλείας.

Ως ανάμνηση της ενθρόνισης στους παραβρισκόμενους στο γεύμα,  μοιράστηκε  αντίγραφο της Παναγίας της Τρυπητής