Στέγη σε οικογένεια που κίνδυνε να μείνει στον δρόμο.

Όταν στο  ΚΕΣΟ σε οργανωτικό επίπεδο   βοηθάμε μια οικογένεια αισθανόμαστε περήφανες. Έτσι  συνέβη και σήμερα. Με συντονισμένες κινήσεις αρκετών ημερώ, προσφέραμε στέγη σε οικογένεια, που κινδύνευε λόγο έξωσης, να μείνει στο δρόμο. Μάλιστα η συγκεκριμένη οικογένεια έχει ένα μωρό τριών ετών και ένα άτομο ΑΜΕΑ στους κόλπους της.

      Το εγχείρημα αυτό, δεν θα είχε επιτευχτεί, αν δεν είχαμε τύχει της θετικής ανταπόκρισης του Γενικού Διευθυντή της ΕΚΥΟ(Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών) Πανοσιολογιώτατου π. Νικοδήμου Φαρμάκη και της Νομικού  Συμβούλου  της Συνόδου  κας  Ειρήνης Χριστινάκη, που μας παραχώρησαν διαμέρισμα σε  περιοχή  του Δήμου Αθηναίων στο ΚΕΣΟ, για την  αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού σε καθορισμένο  χρονικό διάστημα, ώστε να το αξιοποιήσουμε  καταλλήλως.

     Έτσι ο στόχος επετεύχθη με πνεύμα κατανόησης.  Από την θέση μου ως Διευθύντριας  θέλω να ευχαριστήσω τους προαναφερόμενους π. Νικόδημο & Ειρ. Χριστινάκη και επιπρόσθετα  ευχαριστώ  τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του  ΚΕΣΟ Μητροπολίτη Φαναρίου  κ. Αγαθάγγελο για την εμπιστοσύνη που μας περιβάλλει.

     Επίσης ευχαριστώ  για την συνεργασία τον Διευθυντή  Περιουσίας της ΕΚΥΟ κ. Ευθύμιο Φλώρο από την Διεύθυνση Περιουσίας  της ΕΚΥΟ, τον κ. Αντώνη Μποφίλιο από το Τμήμα Μισθώσεων,   το στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Συνόδου κ. Ιωαν Δρόλαπα,   την συνεργαζόμενη με το ΚΕΣΟ Δικηγόρο κα Ελευθερία Τσούμα, τα στελέχη της Κοινωνικής μου Υπηρεσίας Πόπη Ζούλια & Λένα Παγώνη και την γραμματέα μου Μαρία Νικολάου -Καραποστόλη