Πολλά ευχαριστώ εισέπραξαν οι άνθρωποι του ΚΕΣΟ και οι γιατροί κατά τον επαναληπτικό εμβολισμό & τον πρώτο του 2020 κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄ 29.1.2020

Μια ακόμα ημέρα, επαναληπτικού  εμβολιασμού,  με το πανάκριβο εμβόλιο μηνιγγίτιδας τύπου Β΄ για 40 παιδιά, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης  29/1 στα γραφεία του  ΚΕΣΟ. 

       Το 90% των παιδιών, που εμβολιαστήκαν ήταν για δεύτερη φορά, ενώ υπήρξαν και λίγα, που εμβολιάστηκαν για πρώτη  φορά. Τα συγκεκριμένα παιδιά  ήταν προγραμματισμένα να εμβολιαστούν από τις προηγούμενες   δράσεις μας, αλλά λόγο  κλινικής  τους  αδυναμίας, όπως έκριναν οι γιατροί,  δεν μπόρεσαν τότε  να εμβολιαστούν.

       Τους εμβολιασμούς πραγματοποίησαν η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής  κα Αφροδίτη Σαλαχίδου και  ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Δημήτρης Φούσκας.

Οι γιατροί   απάντησαν στις πολλαπλές ερωτήσεις  των γονέων για  την πρόληψη των παιδιών τους  για  την γρίπη και τις εποχικές ιώσεις. Επίσης οι γιατροί συνέστησαν στους γονείς των εφήβων όχι μόνο των κοριτσιών, αλλά και των αγοριών  ότι αδιακρίτως για όλους τους/τις εφήβους  είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός των  παιδιών  έναντι του HPV, που είναι είναι ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων.

Πρόκειται για έναν  ιό ο οποίος εμπλέκεται σε μεγάλο εύρος νοσημάτων που ξεκινούν από την εφηβική ηλικία και ακλουθούν τα άτομα και στην ενήλικη ζωή τους.

 Η μεγαλύτερη συγκίνηση για τους γιατρούς και τους ανθρώπους του ΚΕΣΟ ήταν τα δεκάδες ευχαριστώ, που άκουσαν από τους γονείς: «Σας ευχαριστούμε  από καρδιάς για την προσφορά στα παιδιά μας και τις οικογένειες μας. Θέλαμε πολύ καιρό, να κάνουμε τα εμβόλια στα παιδιά μας, αλλά  για τα οικονομικά μας ήταν απαγορευτικά.   Μας δώσατε ανάσα ζωής».