Παρουσία των ανθρώπων του ΚΕΣΟ σε εκδήλωση στο Μέγαρο

Στο κατάμεστο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκεκριμένα στην αίθουσα  «Χρήστος Λαμπράκης»,  βρέθηκαν το απόγευμα της  Δευτέρας(4/11) τρία μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδωνας Οικονομίδης και οι κυρίες Σοφία Κώνστα- Πέππα & Μάρθα Σαμαρά, καθώς και η Διευθύντρια του κ. Μαίρη Πίνη, όπου συμμετείχαν σε εκδήλωση της  Ι.Μ. Βατοπεδίου με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου, για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή(1897 -1959), όπου παρουσιάστηκαν «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)».

Θυμίζετε ότι πολύ  πρόσφατα τον Σεπτεμβρίου του 2019 κατά την  επίσκεψη του οικουμενικού Πατριάρχη στο Άγιο Όρος αγιοκατάταξε μαζί με άλλους μοναχούς τον Γέροντα του Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Στην εκδήλωση έστειλαν χαιρετισμό ο Πατριάρχης και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, μίλησε ο καθηγούμενος της  Ι.Μ. Βατοπεδίου π. Εφραί, τον Τον τόμο παρουσίασε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Ύμνους απέδωσε η Ελληνική Βυζαντινή χορωδία. Τα μελοποιημένα «Ερωτικά  ποιήματα προς  τον Ιησού απέδωσε το συγκρότημα του Χρήστου Τσιαμούλη και τραγούδησαν ο ίδιος και η Καίτη Κουλλιά.

Ωστόσο το πιο συγκλονιστικό μέρος της  βραδιάς ήταν η προβολή του ντοκιμαντέρ για τον Γέροντα τον Ιωσήφ τον Ησυχαστή με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, συγγραφέα & μουσικό Τζόναθαν Τζάκσον, ο οποίος ήταν παρών και τιμήθηκε στην εκδήλωση

Στην εκδήλωση συμμετείχαν υπουργοί, βουλευτές, Μητροπολίτες, δικαστικοί, διπλωμάτες μοναχοί & μοναχές εκπρόσωποι του πνευματικού & νομικούς   και πλήθος πολιτών