Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τα σύνορα μας στον Έβρο δίνοντας με την παρουσία του δύναμη σε αυτούς που τα φυλάνε!

Επίσκεψη στον Έβρο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 4/3 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος & Πρόεδρος του ΚΕΣΟ. 

Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να  συνομιλήσει με τα στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και να εκφράσει  τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια του. «Λυπάμαι  -δήλωσε ο Μακαριώτατος- αυτές τις ψυχές των ανθρώπων που σπρώχνονται προς τα εδώ, γιατί γίνονται εργαλεία στα χέρια των άλλων. Πρέπει, εμείς που είμαστε εδώ που φτάνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, να είμαστε απαιτητικοί, ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια μπροστά σε τέτοια φαινόμενα. Ο λαός μας σας αγαπάει (σ.σ. τους ένστολους) πάρα πολύ και ένοιωσε περήφανος αυτές τις ημέρες, βλέποντας έστω αυτές τις τραγικές σκηνές, οι οποίες προβάλλονται για να δημιουργούν και εντυπώσεις πολλές φορές. Αισθανθήκαμε ότι κάτι σπουδαίο γίνεται σε αυτόν τον χώρο και ο στρατός μας είναι εκείνος ο οποίος πρωτοστατεί, προχωρεί κι εμείς καμαρώνουμε και προσευχόμαστε».

Ο Αρχιεπίσκοπος, χάρισε στους άνδρες των σωμάτων ασφαλείας από μία Καινή Διαθήκη, ευχήθηκε «να υλοποιηθούν τα όσα ανακοίνωσαν την Τρίτη (3/3) οι Ευρωπαίοι ηγέτες από τις Καστανιές και ευχήθηκε  «όταν ξανάρθουμε να είναι όλα ειρηνικά και όμορφα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής των δυνάμεων στις Φερρές κ. Χουδελούδης  διαβεβαίωσε ότι ΄΄υπάρχει ενιαία γραμμή και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας, που συνεργάζονται νυχθημερόν΄΄. «Όλοι μαζί και οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας μια γροθιά. Μας υποστηρίζει ο λαός από πίσω, με πρωτεργάτη την Εκκλησία πάντα», τόνισε, ενώ αναφερόμενος σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, σημείωσε: «εμείς τους λέμε την αλήθεια, αυτοί έχουν παραπλανηθεί, δεν φταίνε».

Ακολούθως ο Μακαριώτατος επισπεύτηκε τις  Καστανιές, στο βόρειο τμήμα του νομού. Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι μητροπολίτες Διδυμότειχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου Δαμασκηνός, Ξάνθης & Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος και Μαρωνείας & Κομοτηνής Παντελεήμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος (Κ) και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης (Α), κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στις Καστανιές, του Έβρου, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. Στη μεθόριο του Έβρου μετέβη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, για να στηρίξει τους κατοίκους, τα στελέχη του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που δρουν στην περιοχή για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών που φυλάσσουν τα σύνορα της Ελλάδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ