Με Αγιασμό, με ευλογίες με ευχές & θετικούς οιωνούς ξεκίνησε η χρονιά στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για καλή χρονιά πρόοδο και ατομική και οικογενειακή ευημερία για όλους και κυρίως για διδάσκοντες και διδασκόμενους, τελέσθηκε  Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ο Αγιασμός με αφορμή την έναρξη, της νέας σπουδαστικής χρονιάς των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον αγιασμό τέλεσαν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι  π. Σπυρίδων Οικονομίδης ταμίας  και  π. Χρήστος Μανωλάς, αναπληρωτής ταμίας του ΔΣ του ΚΕΣΟ.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ, κ. Μαίρη Πίνη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δίνοντας έμφαση στα 20 χρόνια συνεχούς ζωής και προσφοράς του ΚΕΣΟ, στην Κοινωνία, στην Εκκλησία και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ακολούθως  παρουσίασε το έργο του Κέντρου για την φετινή Ακαδημαϊκή χρονιά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ στα πέντε  χρόνια της λειτουργίας τους, παρά το γεγονός, ότι  δεν είναι εκπαιδευτικό Ίδρυμα,  έχουν να επιδείξουν θεαματικά αποτελέσματα προσφέροντας θέσεις εργασίας, ελπίδα & όραμα.

 • Συνολικά έχουν προσφέρει 31 πτυχία Αγγλικών Τύπου Proficiency, Advanced -C1 & lower, που αναγνωρίζονται από τον ΑΣΕΠ. Στον αριθμό αυτό, συμπεριλαμβάνονται και εκείνα που απονεμηθήκαν την Δευτέρα 14.10.2019
 • στο μάθημα της Χρωματολογίας-Ενδυματολογίας χορηγήθηκαν 40 Βεβαιώσεις των 80 ωρών   
 • στη κοσμετολογία (Μανικιούρ-Πεντικιούρ, ποδολογία & μακιγιάζ) με την συνεργασία της Σιβιτανιδείου Σχολής προσφέρθηκαν περισσότερες από 40 βεβαιώσεις. Μια δε από τις απόφοιτες μας, κέρδισε  υποτροφία στην Σιβιτανίδειο  για το έτος 2019-2020.
 • Επιπρόσθετα  κατά το Β΄ εξάμηνο της περασμένη χρονιάς αναπτύχτηκε και το Τμήμα Κοσμήματος, όπου οι σπουδάστριες που το ακλούθησαν παρήγαγαν δημιουργίες.

Για την περίοδο 2019-2020 οι εγγραφές ανέρχονται στις 106.  Οι διδασκόμενες θα σπουδάσουν.     

 • Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά  & Ρωσικά
 • Κοπτική – Ραπτική Χρωματολογία-Ενδυματολογία  
 • Κοσμετολογία (Μανικιούρ – Πεντικιούρ -Ποδολογίας)
 • Μακιγιάζ
 • Κόσμημα &  Επαγγελματικό Προσανατολισμό

        Σε Προνοιακό Επίπεδο η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ανέφερε ότι συνεχίζεται η Στήριξη της Οικογένειας & των παιδιών  μέσω των

 •  παροχών της Κοινωνικής- Ψυχολογικής & νομικής Στήριξης
 • της ενθάρρυνσης  στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού  
 • των διανομών μας, από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο
 • των οπτομετρικών Ελέγχων (Πέρσι ελέγξαμε 360 παιδιά)
 • των ΔΩΡΕΑΝ εμβολιασμών  με το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας, καθώς & των παιδο-οδοντιατρικών ελέγχων  αν βρεθούν χορηγοί.
 • Δεσμεύτηκε να συνεχιστούν οι ανθρωπιστικές εξορμήσεις περιποίησης άνω και κάτω ακρών  και καλλωπισμού της κώμης σε άτομα  με σύνδρομο Down, καθώς και σε γέροντες & γερόντισσες, που φιλοξενούνται σε αντίστοιχες  Στέγες, στους κόλπους  της ΙΑΑ, καθώς και άλλων Ι. Μητροπόλεων  

               Στον αγιασμό παρέστησαν, η σύζυγος του ΠτΔ κα Σίσυ Παυλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γεώργιος Σταμάτης, η κα Φωτεινή Βρύνα από τον Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝ.ΠΕ), καθηγητές από τα Πανεπιστήμια Πειραιά &  Πελοποννήσου, την Σιβιτανίδειο Σχολή, τις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής και το ΓΦΤ,  μέλη του Δ. Σ. του ΚΕΣΟ,  καθώς πλήθος σπουδαστριών και εθελοντών.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Σίσυ Παυλοπούλου εξήρε το έργο το ΚΕΣΟ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “με δύναμη, αισιοδοξία και πίστη στο αύριο μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα, όταν είμαστε όλοι μαζί. Εύχομαι να συναντιόμαστε τακτικά. Από αυτό το βήμα Δηλώνω εθελόντρια του ΚΕΣΟ”.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος χαιρέτισε την όλη προσπάθεια που γίνεται στο ΚΕΣΟ, την στήριξη δηλαδή της οικογένειας και δεσμεύτηκε στην βοήθεια υλοποίησης προγραμμάτων, που συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη ιδιαίτερα των μελών των μονογονεϊκών οικογενειών και των ευάλωτων οικογενειών.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση, έστειλαν η Υφυπουργός Εργασίας Προνοίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου και η ΓΓΙΦ κα Μαρία Συρεγγέλα

Η τελετή Αγιασμού ολοκληρώθηκε με την παράδοση των πτυχίων Αγγλικών, στις επιτυχόντες του περασμένου Ακαδημαϊκού έτους από την κα Σίσυ Παυλοπούλου, τον κ. Γεώργιο Σταμάτη και την κα Φωτεινή Βρύνα, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στους χώρους των Εργαστηρίων από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κ. Μαίρη Πίνη, ώστε όλοι/ όλες, μετά να καταλήξουν στον πλούσιο Μπουφέ, που επιμελήθηκε η εργαζόμενη του ΚΕΣΟ κα Αθηνά Χολίδου