Μάσκες του ΚΕΣΟ στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι μόνο

Στο Κτήριο της Εισαγγελίας Αθηνών βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη από κοινού με τον Νίκο Σοφιανίδη, ώστε να παραδώσουν σημαντικό αριθμό προστατευτικών λινοβάμβακων μασκών πολλαπλών χρήσεων για εισαγγελείς και υπαλλήλους της Εισαγγελίας Αθηνών, δεδομένου ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου, οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές, τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων, όσο και στην έδρα, αλλά και τους συνηγόρους καθώς και το ακροατήριο, αν υπάρχει με τα νέα μέτρα.  Επίσης απαραίτητη θα είναι  και στον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην είσοδο των Δικαστηρίων μας «υποδέχθηκαν» οι γνώριμοι  φίλοι μας του Σώματος Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ, που μας θερμομέτρησαν,, όπως απαιτούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Θυμίζουμε ότι με τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ έχουμε συνεργαστεί  στις εκδηλώσεις μας, για την Γιορτή της Μητέρας, που πραγματοποιείται συνεχώς, τα πέντε τελευταία χρόνια, την πρώτη Κυριακή του Μάη στον κήπο του Οικοτροφείου της Αγίας Βαρβάρα, αλλά και κατά την έλευση των σκηνωμάτων της Αγ. Βαρβάρας & της Αγ. Ελένης. Στενή συνεργασία έχουμε και με τον Αρχηγό  του Τμήματος Αθηνών των Σαμαρειτών κ. Ηρακλή Μαρκουϊζο, αναπληρωτή Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, ο οποίος μας έχει επιστεφτεί στο Κοινωνικό μας παντοπωλείο  εμπλουτίζοντας το με είδη Διατροφής.

Ακολούθως  μεταβήκαμε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου προμηθεύσαμε με μάσκες  τους εργαζόμενους του   φορέα. Τονίζεται ότι το ΓΦΤ της Αρχιεπισκοπής  με το ΚΕΣΟ έχει υπογράψει  μνημόνιο συνεργασίας από το 2013. 

Το μνημόνιο τιμάται με πνεύμα καλής συνεργασίας και από τις δυο πλευρές. Η τελευταία κοινή συνεργασία που υπήρξε μεταξύ ΚΕΣΟ –ΓΦΤ και Δήμου Αθηναίων ήταν ως προς την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης  κατά τις ημέρες του Πάσχα στους ωφελουμένους των δυο φορέων μέσω του Δήμου

Τελευταίος σταθμός της διανομής ήταν η Σιβιτανιδείος Σχολή, όπου αφήσαμε και εκεί προστατευτικές μάσκες