Κόρινθος: Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Κεγχρεών Αγάπιος 24.03.19

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  και έκφραση μεγάλης σεβασμού και συναισθημάτων  αγάπης από τους Κορίνθιους, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 24 Μαρτίου, Β΄ Κυριακή των Νηστειών  η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου της Ι.Μ. Κορίνθου  & Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Την χειροτονία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Μαζί του  συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ζιχνών Ιερόθεος, Θηβών Γεώργιος, Παροναξίας Καλλίνικος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Καρπενησίου Γεώργιος και οι Επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ωλένης Αθανάσιος.

Στην χειροτονία συμμετείχαν οι βουλευτές του νομού, οι στρατιωτικές & δικαστικές αρχές, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  μοναχές και μοναχοί από τις μονές της Κορινθίας και του Λουτρακίου, μαθητές και μαθήτριες αλλά και μελή πολιτιστικών συλλόγων με τοπικές Εθνικές ενδυμασίες της Κορινθίας.

Στη χειροτονία του Επισκόπου Κεγχρεών και μέχρι χθες  Ηγουμένου της Ι. Μ. Αναστάσεως Λουτρακίου, συμμετείχαν από την Αθήνα ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας  και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη. 

   Τέλος χειροτονηθείς  Επίσκοπος παραχώρησε γεύμα στο Πνευματικό Κέντρο των Αγ. Αναργύρων στην Αρχαία Κόρινθο και ως  αναμνηστικό αντίδωρο της χειροτονίας του, προσέφερε στους Αρχιερείς και τους συνδαιτυμόνες, φημισμένους τοπικούς οίνους, από τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας