ΚΕΣΟ και Οπτικοί επισκέφτηκαν εκ νέου τις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα και παρέδωσαν τα γυαλιά που προέκυψαν από την επίσκεψη της 26ης Φεβρουαρίου 22.05.2020

Μια επίσκεψη–επιστροφή  στις γυναικείες  Φυλακές  του Ελαιώνα Θηβών,  πραγματοποίησε ο συνεργάτης του ΚΕΣΟ Κωνσταντίνος Σαλαβουράκης από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα  της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών οπτομετρών Ελλάδας κ. Γιώργο Κλάδο. Αυτή την φορά η επίσκεψη έγινε για να παραδώσουν οι οπτικοί 42 ζευγάρια γυαλιά σε αντιστοίχως κρατούμενες.

     Θυμίζεται ότι το ΚΕΣΟ διοργάνωσε το πρωινό της 26ης Φεβρουαρίου του 2020, μια ανθρωπιστική επίσκεψη γυναικείες  Φυλακές  του Ελαιώνα Θηβών και είχε στο πλευρό του:   τους γιατρούς ενδοκρινολόγους Γουλή Αγγελική (είχε διατελέσει και γιατρός του ΕΔΟΕΑΠ ασφαλιστικού φορέα των Δημοσιογράφων), Παντσιώτη Κυρατσούλα  και Αλέξανδρο  Σαρπάκη, μελή της   Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, την οφθαλμίατρο κα Αναστασία Σερέπα και   δεκαμελές κλιμακιο Οπτικών – Οπτομετρών  μελών  της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), καθώς  και εκπροώπους του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών.

Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα λόγο του COVID-19 εμπόδισαν τους ανθρώπους του ΚΕΣΟ και τους συνεργάτες του, να ταξιδέψουν μέχρι τον Ελαιώνα Θηβών και να κομίσουν τα γυαλιά, που δημιουργήθηκαν μετά την εξέταση των κρατουμένων.  Η Ολοκλήρωση αυτής της ανθρωπιστικής επίσκεψης, λοιπόν μπόρεσε να γίνει το πρωινό της Παρασκευής 22 Μαίου μετά την απελευθέρωση της κυκλοφορίας.

 Οι  Γ. Κλάδος και Κ. Σαλεβουράκη παρέδωσαν τα 42 ζευγάρια  γυαλιά στον  γιατρό του Καταστήματος Ελαιώνα κ. Μάνο Πατατοσάκη.

      Τα γυαλιά ήταν μια  χορηγία της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών(ΠΕΟΟ), της Εταιρείας Ν. Χ. Τριανταφύλλου & Σια και του ΚΕΣΟ. Επιπλέον το ΚΕΣΟ έστειλε στις φυλακές μάσκες για το προσωπικό, λευκά σεντόνια & μαξιλαροθήκες για τις κρατούμενες.

Ο γιατρός του Καταστήματος κ. Μάνος Πατατοσάκης ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά το ΚΕΣΟ και την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και ζήτησε η επίσκεψη να επαναληφτεί διότι έκανε πολύ καλό στην ψυχολογία των κρατουμένων γυναικών