ΚΕΣΟ: “Επιχείρηση καλλωπισμός” στη Στέγη Γερόντων Αγ. Παρασκευής εν όψη Χριστουγέννων 26.11.2019

     Στη Στέγη Γερόντων Αγ. Παρασκευής  βρέθηκε την 26.11.2019  η  δεκαμελής «dry Team»  των Τμημάτων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ με σκοπό, να περιποιηθεί  τις γιαγιάδες  και τους παππούδες, που φιλοξενούνται  στο αξιέπαινο τριώροφο  Ίδρυμα του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής του ομωνύμου δήμου.

Η Στέγη έχει εγκαινιαστεί από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει ανακαινιστεί υποδειγματικά.

        Το ηλιόλουστο πρωί της Πέμπτης, μερικές  ώρες μετά, το πέρασμα του “Γηρυόνη”  από την Αττική, η ομάδα του ΚΕΣΟ πραγματοποίησε  «Επιχείρηση καλλωπισμού» στη Στέγη Γερόντων Αγ. Παρασκευής, όπου φιλοξενεί 45 ηλικιωμένα  άτομα μέσα σε άψογες συνθήκες θαλπωρής, φροντίδας και αγάπης.

       Η ομάδα συνοδευόταν  από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη,  την ΓΓ του ΔΣ του ΚΕΣΟ κα Μαρία Τάταρη και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ κα Μάρθα Σαμαρά  και φυσικά τις καθηγήτριες των Τμημάτων Δεξιοτήτων  του ΚΕΣΟ την  κα Κατερίνα Αράπογλου η οποία παράλληλα διδάσκει και στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων και την κα Μάγδα Σωτηριάδου, αλλά  και τις νέες μαθήτριες. Στην ομάδα του ΚΕΣΟ σταθερά μέλη είναι  και οι κομμώτριες Αγγελική Κανακάρη & Λεόνα Πουρσουνίδου

      Η «Επιχείρηση καλλωπισμός» και  ψυχολογικής ενδυνάμωσης σε άτομα, που διαβιούν σε Στέγες ηλικιωμένων & Ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είναι μια δράση που ξεκίνησε πιλοτικά το ΚΕΣΟ το Νοέμβριο  του 2018, με τις σπουδάστριες των Τμημάτων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης.

       Η πιλοτική δράση πέτυχε και  επαναλαμβάνετε και κατά την προχριστουγεννιάτικη και  προπασχαλινή περίοδο στις δομές  και στα φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.   Και λόγο των θετικών αποτελεσμάτων,  η δράση επεκτάθηκε και σε Ιδρύματα άλλων μητροπόλεων, όπως είναι της  Ι.Μ. Θηβών & Λεβαδείας και της Ι.Μ. Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας.

    Στη Στέγη Γερόντων Αγ. Παρασκευής  φτάσαμε λίγο μετά τις 10 το πρωί. Μας υποδέθηκε η γραμματέας της Στέγης  κα Ιωάννα Παπαδοπούλου με τους συνεργάτες της , αλλά και οι γιαγιάδες   ο καλλωπισμός, έκαναν ανάκληση μνήμης σε γιαγιάδες και παππούδες. 

      Αρκετές  από αυτές, έχουν συγγενείς. Άλλες  εκτός από τα μέλη της Στέγης και κάποιον κουμπάρο ή μακρινό συγγενή,  ως  πιο κοντινή τους ύπαρξη, έχουν τα λούτρινα ζωάκια, όπως η κα Τασία με το σκυλάκι της, που του  έχει   δώσει όνομα.  Το φωνάζει Σωτήρη και  κοιμάται αγκαλιά με αυτό! Ενώ  ταξιδεύει με το μυαλό σε αλλοτινές εποχές, καθώς και στο σχολείο που δούλευε.

     Φορτωμένες από αισθήματα αγάπης,  ανθρωπιάς και άριστης φιλοξενίας, παρακαλέσαμε τον υπεύθυνο Ιερέα της Στέγης   π. Κωνσταντίνο Κουνάλη   να μας ανοίξει   το Ιερό Παρεκκλήσιο της Στέγης του Αγίου Νεκτάριου, ώστε να προσκυνήσουμε  και να λάβουμε την ευλογία του Αγίου αλλά και της Αγίας Παρασκευής  της οποία η εικόνα  της δεσπόζει στο παρεκκλήσιο.