Η Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, το μέγα γεγονός του Ιουνίου και οι καλές στιγμές του και ο ρόλος του ως γεφυροποιός

Ο πρώτος  μήνας του καλοκαιριού αποτελεί πια παρελθόν.  Από το πέρασμα του  κρατώ   τις καλές στιγμές του και  τα γεγονότα, που τον σημάδεψαν θετικά

Το κύριο γεγονός  που τον σφράγισε ιστορικά  ήταν    η ενθρόνιση του  αξιόλογου διαχρονικού  φίλου – νέου Μητροπολίτη Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και  το ταξίδι μου στη Ν. Υόρκη.  

Η μετάβαση στη Ν. Υόρκη μου έδωσε την ευκαιρία να ξανασυναντηθώ  με συναδέλφους και φίλους από τα ομογενειακά μέσα της Πόλης, της Αμερικής, αλλά και της Αθήνας.  Με κάποιους κυρίως τους  εξ Αμερικής  όπως; οι Αντ. Διαμαντάρης (σήμερα ορκίστηκε υφυπουργός Αποδήμου Ελληνισμού και στην τελετή της ενθρόνισης συνόδευε την σύζυγο του Πρωθυπουργού κα Μαρέβα Μητσοτάκη φίλη του ΚΕΣΟ), Θεόδωρος  Καλμούκος, Ιουστίνη Φραγκούλη, Σταύρος Παπαγερμανός,  Μιχάλης  Ιγνατίου,  Θανάσης Τσίτσας(ανταποκριτή της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ στις ΗΠΑ), Νίκος Μαγγίνας, Νίκο Παπαχρίστο,  αλλά και τις  νεότερες συναδέλφους: Δέσποινα Αφεντούλη &   Μarizza Costidis.

       Με τους παλαιότερους  είχαμε συμπέσει πριν 20 χρόνια, από κοινού στην ενθρόνιση του παραιτηθέντα  Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου. Με όλους έχουμε οικοδομήσει  σχέσεις φιλίας & συνεργασίας,  που επιβεβαιώνει τον στίχο, που λέει ότι «αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια», περισσότερα από είκοσι χρόνια.

       Εξ ίσου αγαπητοί και σημαντικοί ήταν οι συνάδελφοι από την Πόλη και   την Αθήνα  όπως οι:  Κυριάκος Πεταλίδης,  Ανδρέας Ρομπόπουλος(ανταποκριτή του MEGA) & Μανώλης Κωστίδης,  Λίτσα Πισκερά, Ανίτα Τριανταφυλλοπούλου,  Νατάσα Μάνου, Αιμίλιος Πολυγέννης, Λένα Μαχαίρα, Παντελής Μαραβέλιας, Μαρία Γιαχνάκη,  Γιάννης Πεκιανάκης,  Σοφία Καρεκλά, Χρήστος Μπόνης, Τασούλα Παπανικολάου,    υπήρξε  με όλους  ένα κλίμα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας, τόσο με τους παλαιότερους, όσο και με τους νεώτερους και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής  για αυτό.

       Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής,  που η προσωπική πρόσκληση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής  κ. Ελπιδοφόρου να συμμετάσχω στην Ενθρόνιση του στην Ν. Υόρκη, λειτούργησε ως γέφυρα αναθέρμανσης και ανάκλησης συναισθημάτων με όλους τους καλούς συναδέλφους.

      Και όλοι εμείς είμαστε ιδιαιτέρα υπερήφανοι  για  την αποδοχή που του επιφύλασσαν οι Έλληνες τη Ομογένειας των ΗΠΑ, οι εκπρόσωποι των Αμερικανικών, Ελληνικών & Κυπριακών αρχών και των άλλων εκκλησιαστικών ομολογιών, οι μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας και του Οικουμενικού Θρόνου,  καθώς και εκπρόσωποι του διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου.       

       Και όλοι όσοι  συμμετείχαμε στην τελετή Ενθρόνισης είμαστε διπλά υπερήφανοι για την απότιση σεβασμού, που έδειξε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε τρία  κομβικά πρόσωπα για την ζωή του και την καριέρα του:  Στην μητέρα του  Νάντιαά με καταγωγή από την ορθόδοξη Κοινότητας της Συρίας, τον παραιτηθέντα Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και τον Μητροπολίτη Γερμανίας και μέντορα του κ. Αυγουστίνο