Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ παρακολούθησε τη συζήτηση την Ειδική Συνεδρίαση στη βουλή για την Ημέρα της Γυναίκας

Την Ημέρα της Γυναίκας τίμησε η Βουλή των Ελλήνων με ειδική συνεδρίαση. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν ότι, παρά τα σημαντικά βήματα προόδου, απέχουμε αρκετά από την πραγματική ισότητα των φύλων, καθώς τα θεσμικά εργαλεία δεν λείπουν, αλλά δεν αρκούν, από μόνα τους για την βελτίωση της κατάστασης σε τομείς όπως η βία κατά των γυναικών ή η θέση της γυναίκας στην εργασία. Ενώ υπήρξαν και μηνύματα για τις γυναίκες του Έβρου αλλά και τις γυναίκες πρόσφυγες που εργαλειοποιούνται στα χέρια των γειτόνων.

        Της Ειδικής Συνεδρίασης της Βουλής, προήδρευσε η Α΄ αντιπρόεδρος και βουλευτής του Μέρα25 κα Σοφία Σακοράφα.  Την ειδική συνεδρίαση της Βουλής παρακολούθησαν γυναίκες από φορείς, όπως το ΚΕΣΟ και Γυναικείες Οργανώσεις, που είχε προσκαλέσει η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων(ΓΓΟΠΙΦ) κα Μαρία Συρεγγέλα. Παρούσα ήταν και η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου  από το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας.  Το  ΚΕΣΟ, εκπροσώπησε η Διευθύντρια του Μαίρη Πίνη

    Παράλληλα η ΓΓΟΠΙΦ ενόψει της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών,  έχει προγραμματίσει να βρίσκονται αναρτημένες στους χώρους του μετρό μια σύνθεση πολλών αφισών που τυπώθηκαν πριν χρόνια και θίγουν τα θέματα της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, το μισθοδοτικό χάσμα ανδρών-γυναικών, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, τα στερεότυπα και εν γένει την ισότητα των φύλων.