Η Α΄ επιχείρηση εριποίησης & καλλωπισμού σε Στέγες ηλικιωμένων για το 2020 πραγματοποιήθηκε σε Στέγη της Ι.Μ. Ν. Ιωνίας 6.2.2020

    Σε μια  από τις  δυο  Στέγες φιλοξενίας  της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας  στον «Καλό Σαμαρείτη»  βρέθηκε σήμερα η δυνατή ομάδα μαθητριών  του Τμήματος Μανικιούρ- Πεντικιούρ –Ποδολογίας των Τμημάτων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ υπό την εποπτεία των καθηγητριών τους Μάγδας Σωτηριάδου  και Κατερίνας Αράπογλου, καθώς  και  των εθελοντριών της κομμωτικής  Λεόνας Πουρσουνίδου  & Αγγελικής Κανακάρη.   Της ομάδας ηγείτο η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ  και  δημιουργός των Τμημάτων δεξιοτήτων  κα Μαίρη Πίνη

         Ήταν η δεύτερη τακτική επίσκεψη που  πραγματοποιήθηκε  στην Στέγη και η πρώτη του 2020. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019.  Η  επίσκεψη της Πέμπτης (6/2) ήταν μια υπόσχεση από καρδιάς, αλλά και συνέπειας προς τους 36  γέροντες  και γερόντισσες,  την Διευθύντρια της Στέγης κας Φωτεινής  Καρύδα, αλλά και τους συνεργάτες της.

        Με την δράση  αυτή,  του ΚΕΣΟ ανακουφίστηκαν  πολύ δύσκολα περιστατικά ποδολογικής φροντίδας, πάνω σε διαβητικά πόδια,  σε πόδια με σκληρύνσεις, με γεροντικές ξηροδερμίες, αλλά και ξηροδερμίες λόγο φαρμακευτικής αγωγής.

         Ήταν τόσο έντονα & αποκαλυπτικά τα κλινικά περιστατικά που θα μπορούσαν να  αποτελέσουν αντικείμενο επιστημονικής μελέτες στις αντίστοιχες σχολές. Αλλά  και  οι κομμώτριες  όχι μονό, έδωσαν τον καλλίτερο τους εαυτό και έφτιαξαν πολύ καλές κούπ.

        Με την  επίσκεψη της δυνατής ομάδας του ΚΕΣΟ  στο «Καλό Σαμαρείτη» προσφέραμε υπηρεσίες και λάβαμε αγάπη, αλλά και μια πρόσκληση να περάσουμε την τσικνοπέμπτη μαζί με τους γέροντες, τις γερόντισσες και το προσωπικό.