Επιτυχημένη η Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων του ΚΕΣΟ, ωφελήθηκαν 1300 οικογένειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21.12.2015

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε για μια ακόμη φορά η Χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων  του ΚΕΣΟ(Κέντρου Στήριξης Οικογένειας  -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρη, στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο, ιδιόκτητο χώρο της Αρχιεπισκοπής στην οδό Αχαρνών 205(βρίσκεται μεταξύ των Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα  & Ι.Ν.Αγ. Νικολάου).

Λόγω του μεγάλου πλήθους των ευάλωτων οικογενειών, που έχουν την ανάγκη της επισιτιστικής βοηθείας του ΚΕΣΟ, ο κόσμος,  χωρίστηκε σε δυο διανομές:  Η πρώτη διανομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18.12.2015 και η επόμενη  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21. 12.2015.

Οι οικογένειες που προγραμματίστηκε να σιτιστούν τα φετινά  Χριστούγεννα, έφτασαν τις 1300. (Δυστυχώς τα νούμερα των αδύναμων Οικογενειών αντί να μειώνονται από την ημέρα, που ξέσπασε η κρίση, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο, ως επακόλουθο των μειώσεων μισθών και των συντάξεων, καθώς και της κάμψης, που έχει σημειώσει η παραγωγικότητα).

Τα  τρόφιμα που προσφέρθηκαν ήταν όλα ΑΑ ποιότητας και εκπορεύονταν από δυο πηγές:

Η πρώτη, αφορά την υπογραφή  Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 100.000 Ευρώ,  που χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους. Εγκρίθηκε –επί υπουργίας του τότε υφυπουργού Εργασίας κ. Βασ. Κεγκέρογλου.   Η Σύμβαση υπογράφηκε  στις 19.09.2014  μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  του ΚΕΣΟ -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών (ΙΑΑ) και  του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με αντικείμενο «τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων σίτισης αστέγων και ατόμων, που διαβιούν σε συνθήκες οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης».

Η δεύτερη πηγή προμηθείας τροφίμων, για την σίτιση των ευάλωτων και αδύναμων οικογενειών,  προέρχεται σταθερά τα τρία τελευταία χρόνια, από  συμπαραστάτες χορηγούς οι οποίοι με συνέπεια, αλλά και με περίσσευμα ψυχής  στέκονται αρωγοί στο έργο μας και παράλληλα γίνονται κοινωνοί σε δράσεις Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης προς τις ομάδες εκείνες της κοινωνίας, που διαβιούν δύσκολα.

Οι ωφελούμενοι και των δυο διανομών έλαβαν από μια σακούλα πλέον των 10 κιλών με είδη διατροφής, που συμπεριελάμβανε σε ικανοποιητικές ποσότητες με:

-ρύζι, φακές από την Εταιρεία  «3αλφα»  και ψάρι,  χορηγία Ελληνίδας επιχειρηματία η όποια  για τρίτη συνεχή χρονιά, με συνέπεια και σταθερότητα  δρα αθόρυβα στο πλευρό μας, σκεπτόμενη πάντα τους συνανθρώπου, που υποφέρουν,

-λάδι, ζάχαρη, συμπυκνωμένο, γάλα, ντοματοπολτό και νωπά κοτόπουλα  (αγορασμένα μέσω από το πρόγραμμα του υπ. Εργασίας με τηρούμενες όλες τις νόμιμες διαδικασίες)

-φρέσκα αυγά προσφορά των Πτηνοτροφικών Εταιρειών  (ΙΝΤΕΡΒΑΖ Α.Ε.Β.Ε, & Ευρωπτηνοτροφική Χ.Β. Τσαούσης Α.Ε.)

-ψωμί και παράγωγα άρτου από την Αρτοβιομηχανία Καραμαλέγκος Α.Ε. καθώς και τους φούρνους  «Φούρνοι ΥΙΟΙ ΣΩΤ ΠΕΠΠΑ ΟΕ» &  «Φούρνοι Τσίγκος Ιωάννης Ε» από τον Ασπρόπυργο. Τέλος ,οι ωφελούμενοι έλαβαν από μια κούτα

-πορτοκάλια  βάρους 15 κιλών από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας.

 

Αφθονία και στα πορτοκάλια

Οι  Χριστουγεννιάτικες επισιτιστικές δράσεις του ΚΕΣΟ δεν σταματούν εδώ με δεδομένο ότι το  ΚΕΣΟ διαθέτει  την Ειδική Πιστοποίηση από το υπ. Εργασίας ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (ΦΕΚ αρ. 95, τεύχος Β της 20.1.2015. Επίσης είναι εγγεγραμμένο  στο Εθνικό Μητρώο Κοινωνικής Φροντίδας, στο Ειδικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που παρέχουν υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Φέτος ήταν ο μοναδικός Εκκλησιαστικός φορέας στην Αττική, που έλαβε 48 τόνους  φρούτων από  την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας. Τις ποσότητες αυτές τις διέθεσε για τις ανάγκες των  οικογενειών: του ΚΕΣΟ, αλλά και  τις ανάγκες των οικογενειών των  άνεργων οικοδομών μελών της Ομοσπονδίας Οικοδομών & Συναφών Δομικών επαγγελμάτων.

Μεγάλες ποσότητες απέστειλε στις Φυλακές Κορυδαλλού και στις Γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα δια της Ι.Μ. Θηβών & Λεβαδείας, το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, σε Γηροκομεία,  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων της  ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, σε Ιδρύματα με ΑΜΕΑ, κλπ

Τέλος διευκρινίζεται ότι σε επισιτιστικό επίπεδο  το ΚΕΣΟ     -υπό την ομπρέλα της Αρχιεπισκοπής-  έχει ενταθεί στο νέο “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής  για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)” 2015-2020.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται  από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας  για τους Απόρους, έπρεπε να είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015 και δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Το γεγονός αυτό, κάνει τις συνθήκες διαβίωσης των ενταγμένων σε αυτό ατόμων & οικογενειών ακόμα πιο δύσκολες. Αρά η Χριστουγεννιάτικη επισιτιστική βοήθεια από το ΚΕΣΟ καθίσταται  καταλυτική και ουσιαστική.

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 1

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 3

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 4

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 5

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 6

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 7

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 8

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 9

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 10

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 11

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 12

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 13

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 14

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 15

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 16

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 17

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 18

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 19

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 20

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 21

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 22

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 23

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 24

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 26

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 27

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 28

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 29

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 30

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 31

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 32

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 33

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 34

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 35

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 36

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 37

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 38

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 39

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 40

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 41

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 42

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 43

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 44

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 45

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 46

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 47

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 48

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 49