Επιτυχημένη η Πασχαλινή Διανομή του ΚΕΣΟ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΣΟ

Με αξιοπρέπεια, υπομονή, τάξη και αφθονία αγαθών,  αλλά και με την σημαντική παρουσία του Οικονομικού Συμβούλου του Μακαριώτατου και Διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Ηλία Κουρεντή,  πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 19η Απριλίου 2016,  για μια ακόμη φορά η Πασχαλινή  διανομή τροφίμων  του ΚΕΣΟ(Κέντρου Στήριξης Οικογένειας  -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών).

H διανομή, υλοποιήθηκε στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο, ιδιόκτητο χώρο της Αρχιεπισκοπής στην οδό Αχαρνών 205(βρίσκεται μεταξύ των Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα  & Ι. Ν. Αγ. Νικολάου).

Ο χώρος του καταστήματος της Αχαρνών 205 από τον περασμένο Νοέμβριο, έχει παραχωρηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στο ΚΕΣΟ για την διεξαγωγή  ανάλογων επισιτιστικών δράσεων. Με την βοήθεια του Τεχνικού Ασφαλείας του ΚΕΣΟ και παράλληλα στελέχους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Τοπογράφου Μηχανικού κ. Νίκου Δικαιάκου, ο χώρος της Αχαρνών 205 έλαβε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία άδεια Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι οικογένειες, που έλαβαν βοήθεια για το φετινό  Πάσχα, ξεπέρασαν  τις  650.

Τα  τρόφιμα που προσφέρθηκαν από το ΚΕΣΟ ήταν όλα ΑΑ ποιότητας και εκπορεύονταν από δυο πηγές:

  • Από την υπογραφή  Προγραμματικής Σύμβασης, ύψους 100.000 Ευρώ,  μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  του ΚΕΣΟ -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών (ΙΑΑ) και  του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Το πρόγραμμα  χρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς Πόρους. Εγκρίθηκε –επί υπουργίας του τότε υφυπουργού Εργασίας κ. Βασ. Κεγκέρογλου.   Η Σύμβαση υπογράφηκε  στις 19.09.2014  και στοχεύει «στη χρηματοδότηση των προγραμμάτων σίτισης αστέγων και ατόμων, που διαβιούν σε συνθήκες οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης».
  • Από τις Ενώσεις Αγροτικών Συλλόγων Αργολίδας  (μας προσέφερε πορτοκάλια & Καστοριάς μας προσέφερε Μήλα)

Οι ωφελούμενοι έλαβαν από μια σακούλα πλέον των 10 κιλών με είδη διατροφής, μακράς Διάρκειας  σε ικανοποιητικές ποσότητες όπως: ρύζι, φακές λάδι, ζάχαρη, συμπυκνωμένο, γάλα, ντοματοπολτό και νωπά κοτόπουλα  (αγορασμένα μέσω από το πρόγραμμα του υπ. Εργασίας με τηρούμενες όλες τις νόμιμες διαδικασίες)

-φρέσκα αυγά προσφορά των Πτηνοτροφικών Εταιρειών  (Ευρωπτηνοτροφική Χ.Β. Τσαούσης Α.Ε.)

-ψωμί και παράγωγα άρτου από την Αρτοβιομηχανία Καραμαλέγκος Α.Ε

Επιπλέον  έλαβαν πορτοκάλια   χορηγία της  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας και μήλα από τον Αγροτικό Σύλλογο Καστοριάς.

Το θέμα της διανομής κάλυψε & το ΜΕΓΑ ως δεύτερη είδηση στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων. Επίσης στη διανομή  παρόντα ήταν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ π. Λάμπρος Ξεσφίγγης, Ευγενία Τσουμάνη & Μαρία Τάταρη, όλο το δυναμικό του ΚΕΣΟ καθώς και η δυναμική ομάδα των εθελοντών του

 

Ξεκίνησε το ΤΕΒΑ – Βγήκαν και τα αποτελέσματα των ενστάσεων

Της τετράωρης διανομής του ΚΕΣΟ που πραγματοποιήθηκε την  19η  Απριλίου 2016 ειχε προηγηθεί  η διανομή του ΤΕΒΑ (ΤΕΒΑ/FEAD)” 2015-2020     Νέου “Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής  για τους Απόρους  η οποία έγινε από 11-15 Απριλίου στο υποκατάστημα Αχαρνών 205.

Το πρόγραμμα έπρεπε να ειχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2015, Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαχειρίζεται το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού – Διαχειριστική Αρχή Ε.Π ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ.

Επικεφαλής της Σύμπραξης είναι ο Δήμος Αθηναίων Στο  πρόγραμμα συμμετέχει και η Αρχιεπισκοπή με το ΚΕΣΟ & την Αποστολή.

Συνολικά από το  πρόγραμμα  -που ξεκίνησε με πολλες ελλείψεις. Από αυτό,  θα ωφεληθούν για την Αθήνα περισσότερα από 21.000 μεμονωμένα άτομα ή αρχηγοί οικογενειών.

Εκτός από τα 370 άτομα  που έχουν εγκριθεί για λογαριασμό του ΚΕΣΟ, προσέθεσε, ώστε να πάρουν τρόφιμα από το κατάστημα της Αχαρνών άλλα 900 μεμονωμένα άτομα ή εκπρόσωποι οικογενειών, που είχαν κάνει αίτηση μέσω του διαδικτύου ή του Δήμου Αθηναίων και κατοικούν στη γύρω περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα ή του Αγ.  Νικολάου.

Αφθονία και στα πορτοκάλια

 

Τονίζεται ότι το ΚΕΣΟ στην Αττική είναι ο μοναδικός Εκκλησιαστικός φορέας που διατήρησε το προνόμιο να λαμβάνει  φρούτα από  Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, μετά την αλλαγή του νομού, που έκανε τον περασμένο Αύγουστο η υπουργός Εργασίας κα Θεανώ Φωτίου. Αυτό οφείλεται στη επαγρύπνηση της διεύθυνσης του ΚΕΣΟ αλλά και στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει.

Τις ποσότητες αυτές φρούτων  τις διέθεσε για τις ανάγκες των  οικογενειών: του ΚΕΣΟ, αλλά και  τις ανάγκες των οικογενειών των  άνεργων οικοδομών μελών της Ομοσπονδίας Οικοδομών & Συναφών Δομικών επαγγελμάτων.

Σε Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, Γηροκομεία,  Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  σε Ιδρύματα με ΑΜΕΑ, κλπ

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 35

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 34

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 39

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 38

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 40

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 37

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 36

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 33

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 32

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 31

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 30

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 29

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 28

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 27

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 26

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 25

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 24

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 23

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 22

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 21

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 20

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 19

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 18

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 17

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 16

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 15

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 14

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 13

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 12

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 11

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 10

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 9

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 8

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 7

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 6

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 5

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 4

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 3

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 2

ΠΑΣΧΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΕΣΟ 1