Εξήντα ένα άτομα εξεταστήκαν στο ΚΕΣΟ της ΙΑΑ ΔΩΡΕΑΝ για τα νοσήματα του Θυρεοειδούς αδένα. Εντυπωσιακά τα ευρήματα!

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΕΣΟ, με αφορμή την25η Μαΐου, εορτασμού της   Παγκόσμιας Ημέρας Θυρεοειδούς

Απόλυτη επιτυχία σημείωσαν οι ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις  για τον έλεγχο του θυρεοειδούς  αδένα, που πραγματοποιήθηκαν -την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016  στα γραφεία, του Κέντρου  Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού  Ιδρύματος  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  Ακαδημίας 95, 4ος όροφος, από τις  9.30π.μ έως 3.45μ.μ.- από τετραμελές κλιμάκιο του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του  Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών  και  της  Ενδοκρινολογικής  Εταιρείας,  με επικεφαλή  τον  καθηγητή  Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ούλμ όπως Γερμανίας και υπεύθυνου του Ενδοκρινολογικού Τμήματος στο  Ευγενίδειο, κ. Λεωνίδα  Χ. Ντούντα. Μαζί του ήταν η ιατρός – ενδοκρινολόγος μέλος της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας & συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κα Brigitte Gramp-Ντούντα η οποία χειριζόταν το τελευταίου τύπου μηχάνημα υπερήχων.

-Συνολικά προσήλθαν και εξετάστηκαν  61 άτομα  άνδρες και γυναίκες.

-Εξ αυτών οι επτά(7)  γνώριζαν ότι είχαν προβλήματα

-Τριάντα επτά (37) άτομα  υποβλήθηκαν σε υπερηχογράφημα  Θυρεοειδούς.

-Έξι (6)  διαπιστώθηκε ότι  πάσχουν από θυρεοειδίτιδα.

Τέσσερεις(4)  φέρουν  μονήρεις όζους, που χρειάζονται παρακέντηση και συστηματικό έλεγχο.

Σε πέντε  (5)  ανιχνευτήκαν όζοι, που χρήζουν συνεχούς παρακολούθησης.

Τα αποτελέσματα,  σε  αναγωγή με το σύνολο του Ελληνικού Πληθυσμού απέδειξαν ότι,  το 15-20% δεν γνωρίζει ότι έχει πρόβλημα σχετικά με τα  νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ντούντα στην  Ελλάδα οι πάσχοντες από θυρεοειδικά νοσήματα,  ανέρχονται περίπου σε ένα εκατομμύριο!

Ανάλογη είναι η εικόνα, που παρουσιάζεται σε διεθνές επίπεδο. Ετσι, οι  παθήσεις του θυρεοειδούς,  αποτελούν συχνή αιτία νοσηρότητας με τάξη αυξητική σε ολόκληρο τον αναπτυγμένο κόσμο,  ενώ πλέον, όλο και συχνότερα ανιχνεύονται  θυρεοειδή νοσήματα  και στον παιδικό πληθυσμό!

Σήμερα η πιο συχνή νόσος, του θυρεοειδούς, αποτελεί την κύρια αιτία υποθυρεοειδισμού, εντοπίζεται στο γυναικείο πληθυσμό, με συχνότητα πέντε φορές μεγαλύτερη, από ότι στους άνδρες.

Στις Η.Π.Α. οι ασθενείς με νόσους του θυρεοειδούς ανέρχονται σε 30 εκατομμύρια, ενώ άλλα 20 – 30 εκατομμύρια δε γνωρίζουν ότι πάσχουν και θα εκδηλώσουν την πάθησή τους μέσα στα επόμενα χρόνια. Ανάλογοι αριθμοί ισχύουν και στη χώρα μας. Στην Ελλάδα οι πάσχοντες από θυρεοειδή νοσήματα, ανέρχονται περίπου σε ένα εκατομμύριο!

Στο χώρο του ΚΕΣΟ, το τετραμελές κλιμάκιο υπό τον κ. Ντούντα διένειμε ενημερωτικά φυλλάδια της Ενδοκρινολογική Εταιρείας,  για τις παθήσεις του θυρεοειδούς. Ανάλογα ενημερωτικά φυλλάδια, στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού, διανεμήθηκαν από την Ενδοκρινολογική Εταιρεία  το πρωινό της Τετάρτης 25 Μαΐου 2016,  στην έξοδο του Μετρό στο Σύνταγμα.

Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη δράση του ΚΕΣΟ και του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του  Ευγενίδειο Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσαν ότι την πληροφορήθηκαν από τις Εγκυκλίους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, την ιστοσελίδα του ΚΕΣΟ, τις αναφορές στα έντυπα του ΜΜΕ, αλλά και την αναφορά από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέλος, εκ μέρους του ΔΣ του Ιδρύματος, στην δράση, παραβρέθηκε η κα Μάρθα Σαμαρά.

Η ιατρός – ενδοκρινολόγος  κα Brigitte Gramp-Ντούντα επι του έργου με το τελευταίου τύπου μηχάνημα υπερήχων 

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 1

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 2

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 3

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 18

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 17

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 16

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 15

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 14

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 13

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 12

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 11

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 10

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 9

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 8

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 7

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 6

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 5

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 4

 

Το κλιμάκιο του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του  Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών  και  της  Ενδοκρινολογικής  Εταιρείας,  με επικεφαλή  τον  καθηγητή Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Ούλμ όπως Γερμανίας και υπεύθυνου του Ενδοκρινολογικού Τμήματος στο  Ευγενίδειο, κ. Λεωνίδα  Χ. Ντούντα και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ δημοσιογράφο κα Μαίρη Πίνη

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 20

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 19

 

Ο καθηγητής κ. Λεωνίδας  Χ. Ντούντας και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ δημοσιογράφος κα Μαίρη Πίνη

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 23

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 22

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 21

 

 

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 24

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 25

ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΣΟ 26