Ενημέρωση για πιθανά κρούσματα Ενδοοικογενειακής Βίας

         Αγαπητές  φίλες και φίλοι είναι γεγονός ότι βιώνουμε συνθήκες ενός ιδιότυπου βιολογικού πολέμου. Δεχόμαστε απειλή  από έναν αόρατο και ύπουλο εχθρό που πλήττει την Υγεία μας.

       Κάτω από αυτές τις συνθήκες  πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο καλλίτερο επιστημονικό προσωπικό της χώρας, αλλά και τις αρχές. Κομματισμοί και  πολιτικές αντιπαραθέσεις  δεν χωράνε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι μέσα στο σπίτι μας.

      Πρέπει να είμαστε εφευρετικοί και δημιουργικοί  με τα παιδιά μας. Υποστηρικτικοί  με τους  γονείς  και τα ηλικιωμένα και ευπαθή  άτομα του περιβάλλοντος  μας και  της γειτονιάς μας.  

Όμως βάσει μελετών, έχει αποδειχθεί  ότι πολλά ζευγάρια κατά τις περιόδους των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και του καλοκαιριού ή τα Σαββατοκύριακα  να βρίσκουν έδαφος έντονης αντιπαράθεσης και  να φτάνουν σε ακραία φραστικά  και όχι μόνο  περιστατικά βίας μέσα στο σπίτι.  Είναι κάτι που το απευχόμαστε. Ο εχθρός δεν είναι εντός οικείας.  Είναι  αόρατος  εκτός  αυτής  και καραδοκεί να μπει εντός  ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ & ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ & ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ.

       Το ΚΕΣΟ είναι γεγονός ότι  είναι διαπιστευμένο  στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στην  Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής  & Ισότητας των Φύλων(ΓΓΟΠΙΦ). Βάσει αυτής της διαπίστευσης η άοκνη  ΓΓΟΠΙΦ  κα  Μαρία Συρεγγέλα και δημιουργική μητέρα  μας θυμίζει ότι σε περιόδους κρίσης είναι πιθανόν να διογκωθούν, τα περιστατικά έμφυλης βίας.

          Η ενδοοικογενειακή βία βρίσκει πρόσφορο έδαφος, όταν οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι, σε μια κακοποιητική σχέση, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

          Έτσι μέσω του ΚΕ.Σ.Ο.  ενός φορέα που μεταξύ άλλων ασχολείται και με θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, στέλνει το ακόλουθο  μήνυμα για τις γυναίκες –θύματα βίας:
«Ακόμα κι αν είσαι περιορισμένη, δεν απαγορεύεται να ζητήσεις βοήθεια.
           Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 παραμένει ανοιχτή, 7 μέρες την εβδομάδα,24 ώρες την ημέρα.

           Περισσότερες πληροφορίες για την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 και τις δομές υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας, βρείτε στην ιστοσελίδα www.womensos.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φυλών.  www.isotita.gr»