Εγκαίνια μοναδικής έκθεσης Ζωγραφικής στο σπίτι της Αγίας Φιλοθέης

Ολόσωμες  Βυζαντινές μορφές άνδρες και γυναίκες που προσομοίαζαν σαν να ξεπήδησαν από  βυζαντινούς κώδικες και αγιογραφίες, δημιουργίες του πανοσιολογιότατου π. Θεοδοσίου Οικονομίδη, εφημέριου στον  Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού (Χριστοκοπίδη) στου  Ψυρρή και της ζωγράφου κ. Ειρήνης Φίλη, δεσπόζουν από απόψε, στο παλαιό σπίτι της Αγίας Φιλοθέης στην οδό Ανδριανού, μετά τα εγκαίνια της  μοναδικής έκθεσης ζωγραφικής, που θα φιλοξενείται εκεί μέχρι την 14η Νοεμβρίου

Στο κλίμα της έκθεσης με τον πρόλογο της μύησε τους συμμετέχοντες η ζωγράφο κ. Ειρήνη Φίλη παρουσιάζοντας  την Ελένη της Κωνσταντινούπολης(Φλαβία Ιουλία Έλενα, Αγία και Ισαπόστολος), Αιλία Ευδοκία η Αθηναία(401-460), Θεοδώρα Ιουστινιανού(500-548), Κωνσταντίνος Α’, Κωνσταντίνος ο ΙΑ’ (Παλαιολόγος) κα.

Τον Μακαριώτατο στην εκδήλωση εκπροσώπησε π εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού π. Δημήτριος Νίκου και απεύθυνε και χαιρετισμό. Επίσης παραβρέθηκε ο Έξαρχος του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας & Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος

Η γλυκιά μαγευτική βραδιά του Νοέμβρη  στο αίθριο του αρχοντικού των Μπενιζέλων, εμπλουτίστηκε με τις νότες του Μ. Χατζηδάκη,  που παρουσιάστηκαν από  το Μουσικό Σύνολο Ασπροπύργου υπό την Διεύθυνση της εκπαιδευτικού και μελοδιδασκάλου  κας Φανής  Σκληρού.

 Εκ μέρους του ΚΕΣΟ συμμετείχαν η Διευθύντρια του κα Μ. Πίνη και τα μέλη του ΔΣ κυρίες Σοφία Κώνστα-Πέππα και Μάρθα Σαμαρά. Ενώ από το ΓΦΤ συμμετείχε ο κ. Θεόφιλος Καλιδώνης.

Η  Έκθεση θα λειτουργήσει έως 14 Νοεμβρίου κατά τις μέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή από τις 11:00 έως 13:00 το πρωί και το απόγευμα από 12:00 έως 19:00.