Δωρεά ψυγείου σε συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας 13.7.2020

 Με ειλικρινή συμπόρευση  αντιμετωπίσαμε  το πρωινό της Δευτέρας 13/7 την χορήγηση  ενός ψυγείου σε έναν συνάνθρωπο μας,  που  αποπνέει σεβασμό & αξιοπρέπεια, στο πλαίσιο της Δράσης καταπολέμησης της Φτώχειας.

Πρόκειται για τον κ.  Δήμο  ο όποιος με την εκκίνηση των μνημονικών χρόνων, εργαζόταν σε Εταιρεία, η οποία λόγω της κρίσης των Μνημονίων,  απέλυσε όλο το προσωπικό και μετά έκλεισε λόγο πτώχευσης.  

      Τότε ο ωφελούμενος μας έμενε σε σπίτι νοικιασμένο.       Ακολούθως έχασε  και το σπίτι,  αφού δεν μπορούσε να το αποπληρώνει το ενοίκιο.  Έτσι βρέθηκε να κοιμάται σε υπνωτήριο. Στη πορεία εντάθηκε στο Κοινωνικό Εισόδημα  Αλληλεγγύης(ΚΕΑ) και  στην επισιτιστική αρωγή  του ΚΕΣΟ και άλλων φορέων.

Σιγά –σιγά κατόρθωσε να σταθεί στα πόδια του.   Νοίκιασε σπίτι, χωρίς  να έχει την δυνατότητα να έχει πλήρη οικιακό εξοπλισμό. Ένα από τα βασικά αγαθά, που του έλλειπαν, ήταν ένα ψυγείο, ώστε να συντηρεί τα τρόφιμα, που  λαμβάνει ως βοήθεια, αλλά και να πίνει λίγο δροσερό νερό, τώρα το καλοκαίρι.  Απλές ανέσεις στα μέσα  του 2020.

     Η αξιοπρέπεια του, η περηφάνια του, η διαχείριση των δωρεών, που μας γίνονται στο ΚΕΣΟ, αλλά και η βοήθεια του Θεού να μας δίνει λύσεις  και Δύναμη τις κατάλληλες στιγμές,  εκπλήρωσαν την επιθυμία του.

    Έτσι,  το πρωινό της Δευτέρας της 13/7  οι  συνεργάτες μας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του ΚΕΣΟ Νίκος Σοφιανίδης & Κων/νος Σαλεβουράκης με την βοήθεια του μεταφορέα μας Κώστα Δούβλη, μεταφέραμε το πολυπόθητο ψυγείο στον κ. Δήμο. Παράλληλα   η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ σε συνεργασία με την  αντίστοιχη  Υπηρεσία του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της ΙΑΑ προσπαθούμε να του λύσουμε σειρά προβλημάτων, ώστε η ζωή του να επανακυλήσει σε φυσιολογικούς προ κρίσης ρυθμούς.

Ήταν μια απλή πράξη ενός Εκκλησιαστικού φορέα όπως το ΚΕΣΟ, μεγάλης ανθρωπιστικής και σημειολογικής αξίας