Διαμέρισμα ΚΕΣΟ:Οικογένεια φιλοξενήθηκε, απέκτησε το μωρό της και ήδη αναχώρησε για τον προορισμό της 10.2.2020

Με ένα μεγάλο Ευχαριστώ προς το ΚΕΣΟ, το ΔΣ & τον Αρχιεπίσκοπο, προσφέροντας μας  ένα καλάθι λουλούδια και το κλειδί  του διαμερίσματος ,  που τους παραχωρήθηκε για δωρεάν διαμονή, αναχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (10/2) το ζευγάρι των ενοίκων της οδού Ζαΐμη  για την Μήλο.

         Δυο ήρθαν και τρεις  έφυγαν,  αφού στο διάστημα αυτό, γεννήθηκε στο Μαιευτήριο «Έλενα» το  τέταρτο παιδί τους,  ένας παίδαρος 4 κιλών και 800 γραμμαρίων

  Ας πάρουμε τα γεγονότα με τη σειρά. Η Χριστίνα Στύλιου  και ο σύζυγος της Θωμάς Παππάς, αποτέλεσαν το τελευταίο μήνα,  τους ενοίκους του ανακαινισμένου διαμερίσματος που διαθέτει το ΚΕΣΟ, στο κέντρο της Αθήνας,  για το οποίο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα τέλεσε αγιασμό ο Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ πανοσιολογιώτατος  κ. Βαρνάβας Θεοχάρης.

      Η  Χριστίνα Στύλιου  κυοφορούσε  το τέταρτο παιδί τους και οι γιατροί,   της συνέστησαν να έρθει από την Μήλο, στην Αθήνα να γεννήσει για την δίκη της ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια  του μωρού της,  σε μεγάλο Μαιευτήριο. Η Χριστίνα δεν εργάζεται  διότι ασχολείται με την ανατροφή των άλλων τριών  παιδιών τους, που ήδη παρακολουθούν σχολείο στο νησί.

Έτσι από τις αρχές του φθινοπώρου το ζευγάρι έμαθε για τις παροχές του ΚΕΣΟ και απευθύνθηκε στην Κοινωνική Υπηρεσία ζητώντας βοήθεια, ώστε  να φιλοξενηθούν στην  Αθήνα,   εν αναμονή του τοκετού.  Και φυσικά την έλαβε δωρεάν.

    Αναφέρεται ότι το διαμέρισμα είναι ιδιοκτησία της Αποστολικής Διακονίας  και  έχει παραχωρηθεί στο ΚΕΣΟ, ώστε να βοηθά  ζευγάρια από την Περιφέρει,  που θέλουν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους  ή  που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και πρέπει να τους συμπαρασταθούν.

   Η καταγωγή του ζευγαριού είναι από την Ήπειρο, αλλά λόγω δουλείας του Θωμά βρέθηκε στην μαγευτική Μήλο.

   Ο Θωμάς έχει σπουδάσει συνοδός ασθενοφόρου και  υποβάλλοντας τα χαρτιά του στον ΑΣΕΠ προσλήφθηκε   και διορίστηκα σε κενή θέση,  που υπήρχε στο κυκλαδίτικο νησί.   

      Λίγο πριν τον τοκετοί με  αισθήματα ευγνωμοσύνης,  το ζευγάρι  επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία του ΚΕΣΟ, ώστε  να ευχαριστήσουν την Διευθύντρια και την Κοινωνική Υπηρεσία για την αρωγή μας.  Αμέσως μετά τον ερχομό του τέταρτου αγοριού της οικογενείας η Διευθύντρια επισκέφτηκε την Χριστίνα στο «Έλενα».

        Το πρωί της Δευτέρας η Κοινωνική Υπηρεσία παρέλαβε το διαμέρισμα όπως το είχε παραδώσει το ΚΕΣΟ στο ζευγάρι.

        Ένας ακόμα στόχος του ΚΕΣΟ υλοποιήθηκε με συνέπεια, με ανθρωπιά ανυψώνοντας μελή του ΔΣ και τον  Αρχιεπίσκοπο, αλλά και συμβάλλοντας με τις ταπεινές του δυνάμεις στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού.