Αγιασμός στο ανακαινισμένο διαμέρισμα του ΚΕΣΟ

Τα Χριστούγεννα είναι μία ξεχωριστή γιορτή, που σηματοδοτεί την αγάπη, την συντροφικότητα, την προσφορά, τα δώρα και φυσικά τη μαγεία!

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τελέστηκαν σήμερα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, τα εγκαίνια του νεοανακαινισθέντος διαμερίσματος του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ).

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Βαρνάβας Θεοχάρης, παρουσία της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ κας Μαίρης Πίνη, των μελών π. Σπυρίδωνα Οικονομίδη, κας Έφης Μπέκου, κας Μαρίας Τάταρη, κας Μάρθας Σαμαρά, της υπεύθυνης Κοινωνική υπηρεσίας κας Λένα Παγώνη και του χορηγού κ. Σταμάτη Καλογείτων.

Το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται στο Κέντρο της Αθήνας, παραχώρησε εντελώς δωρεάν η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Γενικός Διεθυντής αυτής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, πριν περίπου 6 μήνες στο ΚΕΣΟ με σκοπό την βραχυχρόνια παραμονή εγκυμονουσών και οικογενειών των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε παιδιατρικά νοσοκομεία αι διαμένουν μόνιμα στην επαρχία.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο π. Βαρνάβας μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπικόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

“Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μας παρακολουθεί όλα όσα λαμβάνουν χώρα με πολύ ενδιαφέρον και πολύ αγάπη” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο π. Βαρνάβας.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: “Στην ευχή που διαβάσαμε, ευχηθήκαμε ο Θεός να ευλογεί τα έργα μας, τα οποία προορίζονται εις διακονία του λαού του Θεού. Έτσι λοιπόν και αυτή εδώ η δράση του ΚΕΣΟ έχει σκοπό να ανακουφίσει ψυχές οι οποίες έχουν την ανάγκη της εκκλησίας. Γι’ αυτό λοιπόν επαινούμε την κα Πίνη και τους συνεργάτες της, τους χορηγούς, τους εθελοντές, οι οποίοι δούλεψαν με την ψυχή τους προκειμένου να έρθει το έργο αυτό εις αίσιον πέρας. Βεβαίως να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Διευθυντή αυτής Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Αγαθάγγελο για την παραχώρηδη του διαμερίσματος”.

Τέλος, ο π. Βαρνάβας ευχήθηκε σε όλους: “Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό. Να αγαπούμε τον Θεό αλλά και την εικόνα του, που η εικόνα του Θεού είναι ο συνάνθρωπος μας που βρίσκεται σε ανάγκη. Να έχετε υγεία και δύναμη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαμέρισμα παραδόθηκε πριν 6 μήνες στο ΚΕΣΟ και ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου από τους εθελοντές κ. Νίκο Σοφιανίδη και κ. Κωνσταντίνο Σαλεβουράκη και ΄χει εξοπλιστεί πλήρως εν αναμονή των πρώτων φιλοξενούμενων του.

Να αναφερθεί ότι καθοριστική ήταν και η συμβολή των χορηγών: Εταιρία laminate πατωμάτων – Κώστας Κόλλιας, βιομηχανία Χρωτέξ ΑΕ και συγκεκριμένα το τμήμα χορηγιών και η κα Κική Παπαδά – Γκολέμη, Ηλεκτρικές συσκευές ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωράκης και η κα Μαριλάνα Ιωαννίδου, Έπιπλα ο κ. Σταμάτης Καλογείτων.