Άλλος ένας εμβολιασμός της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄ από το ΚΕΣΟ σε έφηβους

Για μια ακόμη φορά, το  ΚΕΣΟ  βρέθηκε κοντά σε  25 εφήβους & έφηβες,   συμβάλλοντας  στον εμβολιασμό των παιδιών  κατά  της μηνιγγίτιδας τύπου Β΄. Πρόκειται για ένα εμβόλιο  που  δεν  συνταγογραφείται  και  οι γονείς  πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι  στη τσέπη,  για την θωράκιση των παιδιών τους, δεδομένου ότι το κόστος του εμβολίου, ξεπερνά τα 100 Ευρώ και πρέπει να γίνει σε δυο δόσεις,  στο κάθε παιδί  ή και σε τρείς αν είναι κάτω των 12 μηνών.

       Ο  εμβολιασμός της 9/7  αποτελεί την προτελευταία φάση  ενός  σημαντικού και μεγαλόπνοου κύκλου προστασίας  της  υγείας των παιδιών και τον εφήβων,  που   ξεκίνησε το ΚΕΣΟ τον Δεκέμβριο του 2018 αρχικά μέσω της Α΄  Φάσης  του προγράμματος   «Παί.δ.ε.ς 100+» που σημαίνει «Παίρνεις Δύναμη Έχοντας Συνοδοιπόρους» της Περιφέρεια Αττικής.

    Όλο το  2019 υλοποιήθηκε η Β΄ Φάση του προγράμματος. Όταν αυτό ολοκληρώθηκε από τα χρονοδιαγράμματα της Περιφέρεια, το συνεχίσαμε μόνοι μας,  μέσα από πολύ σημαντικές  χορηγίες,  ιδιωτών και φαρμακευτικών Εταιρειών όπως είναι  το Ελληνικό Τμήμα της  Φαρμακοβιομηχανία  Pfizer με το πολύ ανθρώπινο πρόσωπο.  Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος  θα τερματιστεί τον Ιανουάριο 2021.

      Η προσπάθεια μας,  δεν θα είχε επιτύχει, αν στο πλευρό μας δεν είχαμε αρωγούς-συμπαραστάτες την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής.   

     Στον χθεσινό εμβολιασμό εκ μέρους της Ένωσης, ήρθε  στα γραφεία του ΚΕΣΟ  το μέλος του ΔΣ  κ. Δημήτρης Φούσκας ο οποίος έχει το προνόμιο να είναι και στρατιωτικός γιατρός.

   Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά το lockdown  είχε προηγηθεί άλλος ένας επαναληπτικός εμβολιασμός.  Και  πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες  του ΕΟΔΥ.  Δηλαδή τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και οι  προδιαγραφές των μέτρων ασφαλείας για τον COVID-19. Οι  γονείς, προσήλθαν με μάσκες και με γάντια όπου παρέλαβαν εμβόλια με παγοθήκες.

     Στον  εμβολιασμό  της 9/7 στο ΚΕΣΟ εμβολιάστηκαν μόνο έξι παιδιά, λόγο των απαγορεύσεων του Covid-19. Για τα υπόλοιπα 19 παιδιά, που η οικογένεια τους διαθέτει  οικογενειακό παιδίατρο, κανονίστηκε με την κοινωνική υπηρεσία,  του φορέα μας μέσω καθορισμένων ραντεβού, και οι γονείς   παρέλαβαν τα εμβόλια σε παγοθήκες, με μάσκες  ώστε να τα κάνει  στα παιδιά τους ο οικογενειακός τους παιδίατρος.

    Ο κ. Φούσκας λόγο της επαφής του με  παιδιά και γονείς, έδωσε οδηγίες για την προφύλαξη  από τον Covid-19 και το πιθανό δεύτερο κύμα επανεμφάνισης του.

      Αποχωρώντας από τα γραφεία μας,  έφηβοι και γονείς  ευχαρίστησαν για μία άλλη φορά το ΚΕΣΟ  και τους ανθρώπους του για την προσφορά μας, αλλά και την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για την αρωγή τους