ΚΕΣΟ: 70 συμπολίτες συμμετείχαν στον Δωρεάν έλεγχο

25η ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΥΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ

Εβδομήντα συνάνθρωποι μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και του καθηγητή Ενδοκρινολογίας υπεύθυνου του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, Παραρτήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Λεωνίδα Ντούντα, καθώς και των συνεργατών του, ώστε να εξεταστούν Δωρεάν για τον Θυρεοειδή αδένα,  με ευκαιρία την 25η Μαΐου,  η οποία έχει οριστεί από την Παγκόσμια Ιατρική και Ευρωπαϊκή Κοινότητα  ως Ημέρα Εξέτασης  του Θυρεοειδούς αδένα.

Στις εποχές της μόλυνσης του περιβάλλοντος, του στρες, της μη σωστής διατροφής, του καπνίσματος, η  προσβολή του ατόμου από πάθηση του Θυρεοειδούς αδένα σημειώνει ποσοστό 27%  και μάλιστα σε ανθρώπους, που δεν  ξέρουν  ότι νοσούν και υφίστανται τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις του.

«Τα συμπτώματα του υπερθυρεοειδισμού και του υπερθυρεοειδισμού τείνουν να εξελιχτούν μια από τις ύπουλες επιδημίες των επόμενων χρόνων. Και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα, αν δεν υπάρχει παρακολούθηση από τον ιατρό-ενδοκρινολόγο. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης  μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη νεαρή μητέρα και στο έμβρυο» εξήγησε ο κ. Ντούντας στις εξεταζόμενες.

Ακόμα η κακή λειτουργία του Θυρεοειδούς αδένα μπορεί να επηρεάσει τους διαβητικούς, τους καρδιοπαθείς, ενώ η μη έγκαιρη διάγνωση των όζων σε ποσοστά 5-10 % μπορούν να εξελιχτούν σε καρκίνοι, ακόμα και σε πεντάχρονα παιδιά.

Το 45% εξ αυτών, που ήρθαν στο ΚΕΣΟ, κρίθηκε από τον κλινικό έλεγχο και τους υπέρηχους, που υποβλήθηκαν ότι απαιτείται περαιτέρω παρακολούθηση με αιματολογικές και άλλες εξετάσεις. Και στο εξής θα παρακολουθούνται από το Τμήμα  του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου και τον καθηγητή  κ. Λεωνίδα Ντούντα.

Είναι ευτυχές γεγονός για εμάς ότι όσοι προσήλθαν είχαν ενημέρωση από τρεις διαφορετικές πηγές: Την εγκύκλιο, που έστειλε προς όλους τους ναούς ο Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ π. Συμεών Βολιώτης, την ενημέρωση, που κάναμε εμείς στους ωφελουμένους μέσα από μηνύματα & την ιστοσελίδα αλλά και του facebook του ΚΕΣΟ, καθώς και από τα μηνύματα και τα ρεπορτάζ του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5.

Τέλος σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη δράση με την συμβολή της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας και του καθηγητή Ενδοκρινολογίας υπεύθυνου του Ενδοκρινολογικού Τμήματος του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου, Παραρτήματος του Πανεπιστήμιου Αθηνών κ. Λεωνίδα Ντούντα, έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ΚΕΣΟ. Πέρσι είχαν προσέλθει 58 άτομα και φέτος έφτασαν τα 70.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 2

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 1

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 3

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 4

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 5

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 6

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 7

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 8

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 9

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 10

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 12

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 11

ΔΩΡΕΑΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΑΔΕΝΑ 13

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+