Χειροτονία Αρχιμανδρίτη αρωγού του ΚΕΣΟ στην Ι.Μ. Θηβών & Λεβαδείας

Κοινωνοί  συγκινητικών στιγμών,  γίναμε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στον  ασφυκτικά γεμάτο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Λιβαδειά, όπου με  τη μεγαλοπρέπεια  τριών Δεσποτάδων και ενός Επισκόπου, χειροτονήθηκε σε πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης ο  π. Σεραφείμ  Παυλίδης απόφοιτος  της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι γέννημα θρέμμα  των Οινοφύτων Βοιωτίας. Μέχρι χθες, ασκούσε χρέη  διάκου του Μητροπολίτη Θηβών & Λιβαδειάς κ Γεωργίου, τον οποίον  και υπηρέτησε από τη θέση αυτή,  για περισσότερο από μια πενταετία.

Τον νέο ιερέα χειροτόνησαν  με την ευλογία του Μακαριώτατου ο πνευματικός  του πατέρας και επιχώριος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεώργιος και  οι όμοροι Μητροπολίτες  Χαλκίδος και Καρπενησίου κύριοι Χρυσόστομος και Γεώργιος, καθώς και ο Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος.

Ο λόγος του νεοχειροτονιθέντος π. Σεραφείμ Παυλίδη, συγκίνησε.  Ο ευγενής κληρικός, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει  τους γονείς και τους παππούδες του, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, τους συμφοιτητές του από το Πανεπιστήμιο, τους μονάχους και τις μοναχές της Βοιωτίας και κυρίως τον Δεσπότη του και πνευματικό του, πατέρα  κ. Γεώργιο. Πολλοί από το εκκλησίασμα δάκρυσαν.  Ανάλογη ήταν και η αντιφώνηση του Μητροπολίτη Θηβών & Λιβαδειάς κ. Γεωργίου για το πνευματικό του παιδί και στενό του συνεργάτη.

Στο μυστήριο της χειροτονίας,  εκτός της Εκκλησιαστικής και Μοναστηριακής κοινότητας της τοπικής Μητρόπολης, συμμετείχαν εκατοντάδες  πιστών, τοπικοί βουλευτές και άρχοντες, εκπρόσωποι των Αρχών και των Στρατιωτικών Υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής της εκπαιδευτικής κοινότητας, συμφοιτητές του νέου Αρχιμανδρίτη, από το πανεπιστήμιο, ιερείς  άλλων μητροπόλεων και εκατοντάδες κόσμου.

Από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, συμμετείχαν η γράφουσα και με την ιδιότητα της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ και ο κ. Ιωάννης Μίχας  από το γραφείο Προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το τελετουργικό της χειροτονίας  περατώθηκε με την διανομή αντίδωρου,  μετά την 11η πρωινή του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε με γεύμα,  που παραχωρήθηκε από τον Δεσπότη & τον νεοχειροτονιθέντα σε περισσότερα από 200 άτομα, στο Θεραπευτήριο χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Βλάσιος», στη Λιβαδειά.

Με τον π. Σεραφείμ, το ΚΕΣΟ ως  φορέας της ΙΑΑ είχαμε στενή συνεργασία. Πρόσφατα ήταν ο συντελεστής εκείνος,  εκ μέρους της Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας, που μετέφερε από την έδρα του, στην Αθήνα  τα προϊόντα της Βοιωτικής Γης και μας τα  εμπιστεύτηκε, για τις ανάγκες του Bazaar του ΚΕΣΟ  στο Μετρό του Συντάγματος.

Η  Διεύθυνση και το ΔΣ του ΚΕΣΟ, είχαν τελευταία επικοινωνία μαζί του, αλλά και με τον  Μητροπολίτη του κ. Γεώργιο,   στις 23 Ιανουαρίου 2018, όταν από κοινού, έφτασαν από τη Βοιωτία, με αφορμή την ονομαστική  του εορτή,  του αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. Αγαθάγγελου και φυσικά  συλλειτούργησαν μαζί του, στον Ι.Ν. Άγιας Βαρβάρας.

Του ευχόμαστε να είναι ΑΞΙΟΣ, να έχει καλή Υγεία & Δύναμη και να διαποιμαίνει σωστά τους πιστούς.

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΥΛΙΔΗΣ 4

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΥΛΙΔΗΣ 2

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΥΛΙΔΗΣ 1

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΑΥΛΙΔΗΣ 3