Χαμόγελα, θαυμασμός και ευχαριστίες κατά την απονομή Βεβαιώσεων του Σεμιναρίου Χρηματολογίας του ΚΕΣΟ 15.07.2019

Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο 70 ωρών,  που αφορά τη τέχνη του χρώματος, τις υφές του υφάσματος καθώς και τους κανόνες τοποθέτησης των χρωμάτων πάνω στο υφάσματα, τερματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα Εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ!

 Έγινε στο Τμήματα Κοπτικής Ραπτικής  από τον Δρ της Φιλοσοφικής Σχόλης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων κ. Κυριάκο – Ρήγα Τριπολιτσιώτη, Ενδυματολόγο Σχεδιαστή και πιστοποιημένο καθηγητή από το Υπ. Παιδείας πάνω στο αντικείμενο της Ενδυματολογίας –Χρηματολογίας. Ο κ. Τριπολιτσιώτης παράλληλα με το ΚΕΣΟ διδάσκει Ενδυματολογία- Χρηματολογία σε Δημόσια ΙΕΚ στα αντίστοιχα Τμήματα.

   Σήμερα λοιπόν 15.7.2019 οι  σπουδάστριες του Τμήματος Κοπτικής – Ραπτικής έλαβαν τις Βεβαιώσεις παρακολούθησης του Σεμιναρίου,  που αναγνωρίζεται επίσημα και μπορούν να τις προσθέσουν στο βιογραφικό τους!

     Όλοι γνωρίζουμε, πως το Χρώμα και η Υφές μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση και την ψυχολογία του ατόμου, είτε αυτά αποτελούν κομμάτι της Ενδυμασίας , τμήμα του Χώρου ή μέρος μιας  σύνθεσης.

  Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι σπουδάστριες διδάχτηκαν την τέχνη της δημιουργίας των χρωματικών συνδυασμών.  Συνήθως η διδακτέα ύλη  ολοκληρώνεται   σε 60 ώρες. Όμως οι «δίκες μας κοπέλες» ξεκίνησαν υπό την διδασκαλία του κ. Τριπολιτσιώτη τον Φεβρουάριο και  την ολοκλήρωσαν  μαζί με τα Workshop τον Ιούλιο μέσα  σε 70 ώρες. Δηλαδή  «εργάστηκαν» πάνω στην ύλη,  για 10 ώρες επιπλέον!

Αναλυτικά στο Σεμινάριο διδάχθηκαν:

 -τις Αρχές που διέπουν τους Συνδυασμούς των Χρωμάτων,

 – τη Βασική Θεωρία των Χρωμάτων
– τον  Κύκλο των Χρωμάτων
-Τόνους- Αποχρώσεις
– Συνδυασμούς Χρωμάτων (Αρμονίες και Αντιθέσεις)
-Μείξεις Χρωμάτων
-Υφές και Ματιέρες Υφασμάτων και Επιφανειών
-Workshop- πρακτική εφαρμογή μίξεων και συνδυασμών για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στους τομείς της Ένδυσης και της Διακόσμησης και μάλιστα έστησαν όλο το εκθεσιακό υλικό της τελετής αποφοίτησης..

Όλες οι σπουδάστριες έχουν κάνει το προσωπικό τους φάκελο και όχι μόνο, αφού σε πρακτικό επίπεδο  μετέφεραν και αποτύπωσαν τις δημιουργίες της Χρωματολογίας πάνω σε ύφασμα.  Αντίγραφο του φακέλου θα κατατεθεί και στο ΚΕΣΟ

Οι δημιουργίες των κοριτσιών παρουσιαστήκαν  κατά την τελετή αποφοίτησης όλων των Τμημάτων των εργαστηριών δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ καθώς και σήμερα κατά την ολοκλήρωση του Κύκλου των Σεμιναρίων Χρωματολογίας.

Και όπως ήταν φυσικό η απονομή των Βεβαιώσεων συνοδεύτηκε  αλμύρες και γλύκες δημιουργίες,  που είχαν φτιάξει οι ίδιες οι μαθήτριες, αλλά και  με ευχαριστίες προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, κ.κ. Ιερώνυμο τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ Πανιερώτατο Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, τα μέλη του ΔΣ, την Διεύθυνση και τα στελέχη της Κοινωνικήςς Υπηρεσίας & της Γραμματείας του ΚΕΣΟ για τις ευκαιρίες, που τους έδωσαν στη γνώση, καθώς και την συνεργασία, που είχαν όλο αυτό το διάστημα.

      Θυμίζετε ότι οι  νέες έγγραφες  για όλα τα Τμήματα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ θα ξεκινήσουν με την έναρξη του νέου Εκκλησιαστικού & Ακαδημαϊκού Έτους που είναι η 1η Σεπτεμβρίου.     

Καλό καλοκαίρι