Τριαντάφυλλα & Τρίποντα

Η γιορτή μας απέδειξε και κάτι άλλο, πως όταν οι  κληρικοί μας είναι χαρισματικοί  είναι και πολύ αγαπητοί και τα πρώτα άτομα που γίνονται δέκτες της ανθρωπιάς  και της καλοσύνης είναι τα παιδιά. Έτσι την Κυριακή στη γιορτή μας τα παιδιά προσέγγιζαν τους  θεοφιλέστατους και τους πατέρες με αγάπη  και φυσικά εκείνοι δεν τους χάλασαν τα κέφια. Στον  Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΚΕΣΟ Θεοφιλέστατο Επίσκοπο  Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο τα παιδιά κάθονταν στην αγκαλιά του και φωτογραφίζονταν, ενώ του προσέφεραν και λουλούδια, ώστε να τον ευχαριστήσουν για τους εμβολιασμούς, που έκανε το ΚΕΣΟ,  κατά της Μηνιγγίτιδας τύπου Β.

 Ο Πρωτοσύγκελος της ΙΑΑ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών όχι μόνο δεν έγινε ένα με τα παιδιά, αλλά  κάθισε μαζί τους,  να ακούσει και παραμύθια και λίγο πριν αποχωρήσει, έκανε τα παιδιά τα κέφια στο αίτημα   και έβαλε με την πρώτη και ένα τρίποντο! Και φυσικά και σε εκείνον τα παιδιά προσέφεραν μυρωμένα ρόδα.

Συμπέρασμα και στις δυο περιπτώσεις τα παιδιά έδειξαν την αγάπη τους, διότι  και οι δυο Επίσκοποι την εξέπεμψαν.  Μετά δικαιώνεται ο Σαββόπουλος με το τραγούδι του, που λέει: «πώς να κρυφτείς από τα παιδιά αφού αυτά τα ξέρουν όλα…»