Τρείς δυνατοί υποστηρικτές στο έργο του ΚΕΣΟ 16.10.2018

Τρεις  θερμοί  υποστηρικτές  του  έργου του ΚΕΣΟ (Κέντρου Στήριξης Οικογενείας –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος  της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) τοποθετήθηκαν  κατά την τελετή αγιασμού,  των Τμημάτων Δεξιοτήτων  του ΚΕΣΟ, που πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμου το απόγευμα της  Τρίτης  16 Οκτωβρίου 2018, στα εργαστήρια δεξιοτήτων  του Ιδρύματος.

Πρόκειται για την υφυπουργό  Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη  και τον Πρωτοσύγκελο της ΙΑΑ  Επίσκοπο Θεσπιών  & εκπρόσωπο του Μακαριώτατου κ. Συμεών  και η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής  και γραμματέας του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝ.Π.Ε) κα Φωτεινή Βρύνα

Η κα Χρυσοβελώνη απένειμε τα  εννιά πτυχία Αγγλικών Τύπου Proficiency  του πανεπιστήμιου  Michigan,  στους εκπαιδευόμενους του ΚΕΣΟ περιόδου 2017-2018 που αποφοίτησαν  από τα τμήματα Αγγλικής γλώσσας.

Η κα υφυπουργός συνεχάρη τους απόφοιτους για την πρόοδο τους. Συνεχάρη  επίσης τα μέλη του ΔΣ, καθώς και την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που φέρουν σε πέρας. Δήλωσε υποστηρικτής του έργου του ΚΕΣΟ και ανέφερε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί δράσεις με την Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ κα Μαίρη Πίνη για το καλό των οικογενείων καθώς και γυναικών και ανδρών στο πλαίσιο των Δράσεων της Ισότητας των Φύλων. Χαρακτήρισε  ως ελπιδοφόρο  το γεγονός, ότι στον ευρύτερο χώρο της  Πλατεία Ομονοίας λειτουργεί ένας χώρος, σαν τα εργαστήρια δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ.  Και απευθυνόμενη στο Επίσκοπο Θεσπιών & Πρωτοσύγκελο της ΙΑΑ κ. Συμεών διαβεβαίωσε  ότι θα σταθεί αρωγός στο έργο του τόσο σημαντικού Ιδρύματος της ΙΑΑ.

Ο επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών με την σειρά του αναφέρθηκε στο αθόρυβο έργο που εκπονεί το ΚΕΣΟ, καθώς και ότι ο ίδιος από την εποχή  που δεν κατείχε το αξίωμα του Πρωτοσύγκελου, αλλά και καθ΄ όλο το διάστημα που είναι πρωτοσύγκελος έχει σταθεί ουσιαστικά και έμπρακτα στο πλευρό  του εκκλησιαστικού ύφους, αθόρυβων δράσεων του ΚΕΣΟ. Και συνεχάρη την Διοίκηση και την Διεύθυνση του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ για τις δράσεις που υλοποιεί και εκπονεί και τις πρωτοβουλίες, που φέρει σε πέρας. Απευθυνόμενος δε προς τον Διευθυντή του ΓΦΤ της ΙΑΑ π. Βασίλειο Χαβάτζα, αλλά και στην Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, πρότεινε να εκπονηθεί με τα τμήματα μανικιούρ – πεντικιούρ, αλλά και κοπτικής-ραπτικής καμπάνια περιποιήσης  στους γέροντες και τις γερόντισσες,  που φιλοξενούνται. στα Ιδρύματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόταση που έγινε αποδεκτή με μεγάλη ευχαρίστηση.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής  και γραμματέας του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝ.Π.Ε) κα Φωτεινή Βρύνα δήλωσε θαυμαστής και συμπαραστάτης  του έργου του ΚΕΣΟ.