Το ΚΕΣΟ συμμετείχε στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου

Το πρωινό του Σαββάτου της 10ης Νοεμβρίου μπορούσε να χαρακτηριστεί ήπιο, ευχάριστο για περπάτημα στην πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου στη Λάρισα.

Λίγα τετράγωνα μακριά από τον Πηνειό και το στάδιο του Αλκαζάρ  και λίγα μέτρα μακριά από το αρχαίο Θέατρο της Πόλης, βρίσκεται η κεντρική πλατεία, η οποία περιβάλλεται, από πεζόδρομους, όπου με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μεγάλη συμμετοχή,  των Λαρισαίων ξεκίνησε από την 11η πρωινή, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στην πόλη της Λάρισας.

Τον νέο Μητροπολίτη υποδέχθηκε ο τοποτηρητής της Ι.Μ. Λαρίσης Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου του παρέδωσε και την ποιμαντική ράβδο.

Ακολούθως,  η  σκυτάλη, της υποδοχής, πέρασε στον Δήμαρχο της πόλης κ. Απ. Καλογιάννη ο οποίος καλωσόρισε  τον νέο μητροπολίτη υπογραμμίζοντας ότι: ”ήρθατε να διακονήσετε ένα τόπο με φιλειρηνικό, έναν τόπο που κράτησε ανοιχτές τις εκκλησίες σε δύσκολα χρόνια”.

”Έρχομαι στη Λάρισα. Έρχομαι στο τόπο μου, στην πατρίδα μου! Την Δευτέρα θα έρθω στο γραφείο σας κ. Δήμαρχε να υπογράψω την μεταδημότευση μου” απάντησε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος και η φράση του, εντυπωσίασε το ακροατήριο!

Αμέσως μετά, με πομπή ο νέος Μητροπολίτης κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή ενθρονίσεώς του και ακλούθησαν οι λόγοι υποδοχής από  τονΠεριφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός,, Δήμαρχο, τοποτηρητή, κλπ

Και όπως είναι φυσικό από την όλη τελετή δεν έλειπαν τα στρατιωτικά αγήματα και οι μπάντες της φιλαρμονικής του δήμου

Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος αναγνώρισε την προσφορά σε ανθρώπους και ήρωες, που έχει προσφέρει η περιοχή του νομού Λαρίσης & Τυρνάβου, στην ιστορία και την ζωή. Και οριοθετώντας τον ρόλο της εκκλησίας τον χαρακτήρισε ως το άλας της ζωής.

Στη τελετή, συμμετείχαν δεκάδες αρχιερείς, οι βουλευτές του νομού, οι στρατιωτικές, δικαστικές και πρυτανικές αρχές, κληρικοί και μοναχοί  και πλήθους λαού.

Αμέσως μετά το πέρας της ενθρονίσεως, ο νέος Ποιμενάρχης τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου και μετά ακλούθησε το παραδοσιακό κέρασμα και γεύμα.

Από την Σύνοδο και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών συμμετείχαν πολλά στελέχη και πολλοί εργαζόμενοι. Εκ μέρους του ΚΕΣΟ παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη και το μέλος του ΔΣ κα Σοφία Κώνστα -Πέππα