Τέλος των κύκλων μαθημάτων στο ΚΕΣΟ & καλοκαιρινές ευχές

14. 7.2017

Με τον πλέον όμορφο τρόπο 30 «μαθητές» και κυρίως «μαθήτριες, αλλά και οι διδάσκουσες καθηγήτριες  των τμημάτων κοπτικής ραπτικής της κοσμετολογίας(μανικιούρ –πεντικιούρ) και των Αγγλικών ευχαρίστησαν την Παρασκευή (14/7) την Διεύθυνση του ΚΕΣΟ και  μέσω αυτής και το ΔΣ, για όσα τους παρείχαν  Δωρεάν  επί ένα χρόνο τώρα, στο Κέντρο Στήριξης Οικογενείας Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την  εκπαιδευτική περίοδο 2015-2017, στο πλαίσιο  ”οικογενειακής” συνάντησης, που διοργάνωσε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα  Μαίρη Πίνη.

Στην τοποθέτηση της η κ. Πίνη ανέφερε ότι τα μαθήματα δεξιοτήτων και λοιπών γνώσεων από το ΚΕΣΟ όχι μόνο έφεραν οφέλη στους/ στις συμμετέχοντες συμμετέχουσες, αλλά ήδη, έχουν αναγνωριστεί από το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Επισιτιστικό Πρόγραμμα κατά της Φτώχειας, γνωστό ως ΤΕΒΑ ως Συνοδευτικά Μέτρα δεξιοτήτων για τις αδύναμες οικονομικά οικογένειες των οποίων τα μελή έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.   Και ήδη είναι ήδη ορατά τα πρώτα αποτελέσματα.

Ανέφερε  ότι τα Αγγλικά πήγαν καλά! Διότι ήδη μια μαθήτρια από το τμήμα της καθηγήτριας κας Μαρίας Τσαούση  πήρε το Proficiency ECPE C2 από το   TIE (Test of Interactive English) των Ιρλανδικών Πανεπιστημίων και αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ & τις Δημόσιες Υπηρεσίες και ήδη αυτό το διάστημα συμμετέχει σε προκηρύξει του ΑΣΕΠ & του Δημοσίου. Παράλληλα αναμένονται από στιγμή σε στιγμή τα αποτελέσματα των εξεταζόμενων από την τάξη της καθηγήτριας κας Μαρίας Καράμπελα του Πανεπιστήμιου Michigan  Proficiency ECPE C2

Η κοπτική ραπτική πήγε και αυτή πολύ καλά. Ξεκίνησε με 45 μαθήτριες, όπου αρκετές από αυτές, «δεν ήξεραν να ράψουν ένα κουμπί ή να χρησιμοποιήσουν την μηχανή του ραψίματος και σήμερα δημιουργούν ρούχα με γεωμετρικό πατρόν & άψογη εφαρμογή». Είναι ένα τμήμα, που έχει μεγάλη ζήτηση και ήδη υπάρχουν από τώρα έγγραφες για του χρόνου.

Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ  ανέφερε ότι το Ίδρυμα διαθέτει αυτή τη στιγμή 5 απλές ραπτομηχανές μηχανές   και τρεις επαγγελματικές, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από χορηγία.

Προνομιούχο, αναδέχθηκε και το  Τμήμα κοσμετολογίας(μανικιούρ- πεντικιούρ) αφού οι μαθήτριες, που το παρακολούθησαν, έχουν εξελίχθη σε άριστες επαγγελματίες με προσωπικό πελατολόγιο, ενώ στην εκδήλωση έκαναν επίδειξη των δημιουργιών του μανικιούρ, που εφαρμοζουν.

Ακόμα το ΚΕΣΟ στο χρόνο, που μας πέρασε, προσέφερε σε εκπαιδευτικό επίπεδο σε μέλη αδύναμων οικογενειών τα ακόλουθα:

  • τρεις υποτροφίες σε νέους μέσω της  Δημόσιας Σιβιτανιδίου Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων,
  • μια παραπομπή στο Λύκειο των Ελληνίδων για εκμάθηση της Ελληνικής Γλώσσας σε αλλοδαπή, που ζει στην Ελλάδα
  • μια παραπομπή στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων για την εκμάθηση της Ρωσικής Γλώσσας
  • μια παραπομπή ωφελουμένης στο Ωδείο ΑΛΦΑ-Σχολή Βυζαντινής Μουσικής υπό την αιγίδα του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών
  • την ΔΩΡΕΑΝ ένταξης ωφελούμενης, -από το Πρόγραμμα “Στέγαση & Επανένταξη”-  σε δυο κυκλους σεμιναρίων μελισσοκομίας(ύψους 360 ευρώ) του  Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΝΠΔΔ), που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
  • εκπαιδευτική πρακτική απόφοιτου Ψυχολογίας του Mediterranean College, δίπλα στη Ψυχολόγο του ΚΕΣΟ κα Κωνσταντίνα Δήμα

Στην εκδήλωση συμμετείχε η κα Φωτεινή Βρύνα Επικεφαλής Τομέας Ισότητας Φύλων Ένωση Περιφερείων Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ενώ χαιρετισμό έστειλαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, ο Πρωτοσύγκελλος της ΙΑΑ π. Συμεών Βολιώτης (ο οποίος θα παραβρισκόταν, στην αποχαιρετιστήρια συνάντηση, αλλά θρησκευτική υποχρέωση, τον κράτησε μακριά μας), η κα. Ευδοξία Ιωαννίδου Τμηματάρχης του Τμήματος Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Αθηναίων, ο Αλέξανδρος Κατσιάρας Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος,  που είναι χορηγός επικοινωνίας των δράσεων του ΚΕΣΟ.

Τέλος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη περιέγραψε κάποιες από τις μελλοντικές δράσεις του ΚΕΣΟ από Σεπτέμβριο.  Μεταξύ των Στελεχών του ΚΕΣΟ των καθηγητριών και των διδασκομένων αντηλλάγησαν ευχές  για Καλό Καλοκαίρι & Καλές Διακοπές

ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 1

ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 2

ΤΕΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 3

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+