Οι συνολικές Δράσεις του Δεκαημέρου από 25 Νοεμβρίου έως 5 Δεκεμβρίου

Πολλές ήταν   οι δράσεις του δεκαημέρου οι οποίες αν συνδυαστούν με τις υποχρεώσεις  του ΚΕΣΟ για τα Βazaar  Hilton(11/12) και στο Μετρό του Συντάγματος, την προετοιμασία για τις διανομές τροφίμων  σε συνδυασμό με τις συνολικές υποχρεώσεις, που απαιτούνται για το τέλος του χρόνου,  προκαλούν ένα εκρηκτικό  κοκτέιλ  έλλειψης  χρόνου. Έτσι  επειδή  όλο αυτό  το  διάστημα,  δεν  είχαμε  επικοινωνήσει  μαζί  σας,  αναφέρουμε εν  συντομία τις δράσεις του δεκαημέρου.

  • 25 Νοέμβριου Σάββατο μετά από πρόσκληση του μέλους του ΔΣ του ΚΕΣΟ και παράλληλα γγ του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών με αφορμή την 25η Νοεμβρίου  Ημέρα  αφιερωμένη από τον ΟΗΕ, στους  αγώνες ενάντια στη  βία των Γυναικών  Επισκεφθήκαμε   τον Εκθεσιακό χώρο της Βουλής των Ελλήνων και ξεναγηθήκαμε  στην έκθεση με τίτλο:  «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990».  Η έκθεση παρουσιάζει όλη την πορεία των δράσεων & των αγώνων των γυναικών, την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου, τις φεμινιστικές διεκδικήσεις, κλπ  Από το ΚΕΣΟ συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ: η κα Έφη Μπέκου με την διπλή της ιδιότητα & η γγ του ΔΣ του ΚΕΣΟ κα Μαρία Τάταρη, καθώς και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μ. Πίνη

Τη ξενάγηση  στην έκθεση έκανε, η επιμελήτρια αυτής κα Άννα Ενεπεκίδου.

Το υλικό προέρχεται από τα αρχεία της ΕΡΤ, του ΑΣΚΙ, του (πολύ σημαντικού) Αρχείου Γυναικών Δελφύς, της ΕΓΕ, της Εθνικής Πινακοθήκης, του Μουσείου Μπενάκη, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, της γ.γ Ισότητας, από τα Ιδρύματα Καραμανλή και Παπανδρέου, το Λύκειο Ελληνίδων, το Ιστορικό Αρχείο του ΚΚΕ και την ιστοσελίδα του περιοδικού «Κατίνα».

Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 9:00-16:00, Πέμπτη 9:00-20:00,
Σαββατοκύριακο 10:00-15:00

ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΙΛΙΑ 2

ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΙΛΙΑ 3

ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΙΛΙΑ 1

  • 26. Νοεμβρίου Κυριακή Δεκαμελής αντιπροσωπεία του ΚΕΣΟ υπό την Διευθύντρια του κα Μαίρη Πίνη ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση «Η ΧΕΝ πάει Θέατρο». Η αντιπροσωπεία παρακολούθησε το έργο του   FLORIAN ZELLER, «ΤΟ ΨΕΜΑ», που παίζεται  από τις 11 Οκτωβρίου 2017 στο Μικρό Παλλάς, για 2ο χρόνο, σε Σκηνοθεσία του  Θοδωρή  Αθερίδη.  Συμμετέχουν: Σμαράγδα Καρύδη, Μυρτώ Αλυκάκη και   Κωνσταντίνος Κάππας   Πρόκειται για μια, σπαρταριστή κωμωδία, που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή δύο ζευγαριών.

ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ 1

ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ 3

ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΕΑΤΡΟ 2

  • 27. Νοεμβρίου Δευτέρα  Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη  ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του Βουλευτή της Β΄ Αθηνών &  τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου να συμμετάσχει στην  ανάδειξη του θέματος «Η κοινωνία απέναντι στη βία». Η συζήτηση, πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και εντασσόταν στο πλαίσιο, της σειράς εκδηλώσεων «20 πολίτες μιλούν». Ο ίδιος ο διοργανωτής της εκδήλωσης τόνισε ότι: «Το αποτύπωμα της βίας είναι παντού» σημείωσε. Και πρόσθεσε: «Υπάρχει σε πολλές μορφές. Από την εγκληματικότητα, τη λεκτική, τη βία κατά των γυναικών, κατά των παιδιών. Όμως τη βλέπουμε και στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στο σινεμά, στην τηλεόραση. Και επειδή η βία είναι παντού πρέπει κι εμείς να είμαστε παντού, “οπλισμένοι” και απέναντί της».  Η ομιλία της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ είναι  εδώ

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ 2

  • ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ 1
  • 28 Νοεμβρίου Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο ΧΙΛΤΟΝ μεταξύ ΚΕΣΟ & ξενοδοχείου, για λεπτομέρειες της έκθεσης η οποία θυμίζουμε θα γίνει στο Lobby.
  • 29 Νοεμβρίου  Τετάρτη επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΕΣΟ  & τα εργαστήρια κοπτικής Ραπτικής η κα Ξανθή Κουρεντή, η οποία θα συμμετέχει τα Βazaar  Hilton(11/12) και στο Μετρό του Συντάγματος  με τα έργα της, δεδομένου ότι εξειδικεύεται στη μικροζωγραφική  με χρυσό, πάνω σε πορσελάνες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΕΝΤΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΕΝΤΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 2

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΟΥΡΕΝΤΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΕΣΟ 3

  • 1η Δεκεμβρίου Παρασκευή, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη από κοινού με την εθελόντρια κα Νατάσα Βητοπούλου, ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Εκδοτικού   Οίκου «Ωκεανός» και παρακολούθησαν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, την τελετή της απονομής των Βραβείων της Ελληνικής Εταιρείας Λογοτεχνικής Μετάφραση, που απένειμε η Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, Συνολικά βραβεύτηκαν επτά μεταφραστές. Τέλος Το Βραβείο της Προσωπικότητας που προβάλλει το Γόητρο του Ελληνικού Πολιτισμού Διεθνώς, απονεμήθηκε στη Μαρία Φαραντούρη, κορυφαία ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών. Στην απονομή είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με συγγραφείς , μεταφραστές, δημοσιογράφους & κάλους φίλους όπως είναι Η κα Μαρία Κουκουβίσου, υπεύθυνη Δημοσιών Σχέσεων του Εκδοτικού Οίκου Ωκεανίς, τον Βασίλη Καλαμαρά & τον Κώστα Κυριακόπουλο.

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 1

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 2

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 3

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΤΕΛΕΤΗ 3

  • 2-3 Σαββατοκύριακο θα γίνει άλλη αναφορά των δράσεων του ΚΕΣΟ.