Συνάντηση του ΚΕΣΟ με τον εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα 31.1.2019

     Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήσαμε  την Τετάρτη (31/1), στα γραφεία της  Unicef  στην Αθήνα,  εκπροσωπώντας το  ΚΕΣΟ. Εκει συναντήσαμε τον  Συντονιστή   της Ομάδας Ανταπόκρισης της Unicef για το Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα κ.  lucio Melandri, Ιταλικής καταγωγής με περγαμηνές στις υπηρεσίες της  Unicef, ο οποίος εχει υπηρετήσει σε πολλά σημεία του Πλανήτη, ενώ αυτό το διάστημα κινείται μεταξύ Αθήνας & Κοπεγχάγης.

  Η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη και η Επικεφαλής της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ,  Επισκέπτρια Υγείας  κα Πόπη Ζούλια  συζήτησαν με τον κ. Melandri   ζητήματα,  που αφορούν τους   πληθυσμούς των μακροχρόνιων οικονομικών μεταναστών,  που ζουν στη Ελλάδα, για τον εμβολιασμό των πληθυσμών αυτών, αλλά και για τα προβλήματα των ανήλικων κοριτσιών προσφύγων,  που σημειώνονται   κατά το ταξίδι τους  προς την Ελλάδα ή την παραμονή τους εδώ.

     Ακολούθως μετά την επίσκεψη στα γραφεία της Unicef, επισκεφθήκαμε  το Νοσοκομείο Παίδων «Αγ. Σοφία» όπου συναντηθήκαμε για θέματα παιδικής προστασίας με την υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Ξένια Αποστολά και παιδιάτρους διαφόρων ειδικοτήτων