«Προτιμότερη η σιωπή» αντί χειροτονητήριου λόγου ο Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος Νικολόπουλος 7.10.2018

Απλός,  Δωρικός, ολιγόλογος και μεστός, όπως είναι στην καθημερινότητα του και όπως έχει διαγράψει μια πορεία, όλα αυτά τα χρόνια  ως στάση ζωή, αλλά και ως κήρυκας και αναλυτής του Ευαγγελίου, ήταν σήμερα στην χειροτονία του και ακολούθως στο γεύμα ο νέος  πολύγλωσσος  Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου  κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, κάνοντας έτσι,  την διάφορα από τους  λυρο -λάγνους  ρήτορες.

Ο νέος μητροπολίτης  είναι  παλιός μου γνώριμος από την καλή εποχή του 1992, που εργαζόμουν στην ΕΛΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, δεδομένου ότι εκείνος,  ήταν εφημέριος στον Αγ. Ιωάννη Κυνηγού της Λ. Βουλιαγμένης. Έτσι και κατά κάποιο τρόπο υπήρξα ενορίτισσα  λόγο εργασιακού χώρου και περιβάλλοντος.

Αλλά και σήμερα,  που διευθύνω το ΚΕΣΟ όχι μόνο συνεχίστηκε η καλή επικοινωνία, μαζί του  αλλά,  είχα άριστη συνεργασία, τόσο με τον ίδιο, όσο και με τον π, Σπυρίδωνα Τασηγιάννη, καθώς  και τους λοιπούς  ιερείς,  που διοικούν το φιλόπτωχο του Αγίου Ιωάννη.

Παρά το γεγονός ότι ο π. Ιερώνυμος διατελούσε Β΄ Γραμματέας της Συνόδου όλο το ΔΣ του ΚΕΣΟ,  είχε αναπτύξει σχέση φιλίας και συνεργασίας μαζί του, δεδομένου ότι το ΔΣ του «Κέντρου μας», συνεδριάζει κάθε μήνα στα γραφεία της Αποστολικής Διακονίας(Α.Δ) λόγο του ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΚΕΣΟ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος είναι ο Γενικός Διευθυντής της Α.Δ και με τον π. Ιερώνυμο μας χώριζε,  ένας όροφος, στα γραφεία της Συνόδου. Παράλληλα ο π. Ιερώνυμος είναι και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο οποίο το ΚΕΣΟ αναφέρεται. Κατά σύμπτωση δε, με τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη έχουμε για τις ποινικές υποθέσεις μας, κοινό δικηγόρο. Πρόκειται για τον κ. Στελ. Κατσέλη

Έτσι λοιπόν δεν μπορούσα να λείψω από την  χαρά της χειροτονίας του και της προσωπικής εξέλιξης του, καθώς και από το γεύμα, που παραχώρησε το ξενοδοχείο  Royal Olympic Hotel. Ο νεοεκλεγμένος μητροπολίτης εξήγησε τον λόγο, που προτίμησε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Αυτός,  απορρέει από την  αμοιβαιότητα, την φιλανθρωπία και την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη, που εφαρμόζει ο ιδιοκτήτης του,  κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος όλα αυτά τα  χρόνια της κρίσης,  προσφέρει καθημερινά στο συσσίτιο του Αγ. Ιωάννη του Κυνηγού 50 μερίδες φαγητού, από τις 120 που δίνει καθημερινά  το φιλόπτωχο τμήμα του Ι. ναού.  Οι υπόλοιπες 70 μερίδες τις μαγειρεύονται  από τις εθελόντριες του φιλόπτωχου.  Για τον λόγο αυτό,  παρακάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να απονείμει στην Διεύθυνση του ξενοδοχείου,  μια αναμνηστική πλακέτα.  Ακόμα,  εξήγησε ότι το κόστος του τραπεζιού καλύφθηκε από την είσπραξη δικαστικής αποζημίωσης, που κέρδισε σε δικαστικό αγώνα δυσφήμησης , που υπέστη.

Το  γεύμα της χειροτονίας,   πραγματοποιήθηκε κάτω από συνθήκες ηλιόλουστης καλοκαιρινής ημέρας,  στο  roof garden του Royal Olympic Hotel, με θέα την Ακρόπολη, τις στήλες του Ολυμπίου Διός, την συνοικία του Μετς. Όσο για τους ομοτράπεζους μου,  αυτοί ήταν ο κ.  Κων. Κουτσινονός  με την σύζυγο του από την Νομική Υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής  & μέλος του Μητροπολιτικού Συμβούλιου, τον κ Θεοδ. Χαμάλη με την σύζυγο του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της ΙΑΑ, την πρεσβυτέρα κ Παν. Βλαβιανού,  σύζυγο του προσωπάρχη της ΙΑΑ π. Αναστασίου Βλαβιανού, τον π. Δημήτριο Μανώλη από την Πρωτοσυγκελία και το ζεύγος Νίκου Νικολάου, από τις Διοικητικές υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής  & της δικής μας γραμματέας του ΚΕΣΟ Μαρίας Καραποστόλη-Νικολάου.

Μ. ΠΙΝ.