Σε Διεθνή Ημερίδα στο «Αττικό» Νοσοκομείο 22.9.2018

         Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Όποιος επιστήμονας αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό, τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση, είναι αιρετικός. Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον!»

Φωτο: Χρ. Μπόνης & ΚΕ.Σ.Ο.

Ρεπορτάζ: Μ. Αδαμόπουλος, & ΚΕ.Σ.Ο.

 

«Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον και τα τάλαντά μας, να τα εναποθέτουμε στην κοινή τράπεζα, για όλους τους ανθρώπους»,  με αυτή την επισήμανση, ξεκίνησε σήμερα τον χαιρετισμό του ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,   στη  Διεθνή Ημερίδα,  με  Θέμα: «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν  η Γ΄ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική  του Πανεπιστήμιου Αθηνών, η οποία έχει έδρα στο «Αττικό» Γενικό  Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  σε συνεργασία  με την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Επιπρόσθετα εξέφρασε τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα της Επιστήμης και έδωσε τις ευλογίες  και  τις ευχές  του για τη σημαντική   και τη συνεχή μετεκπαίδευση,  που κάνουν οι γυναικολόγοι,  οι μαίες,  και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Υπογράμμισε δε  με σημασία ότι «όποιος επιστήμονας αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση, είναι αιρετικός».

Η Ημερίδα (βλέπε πρόγραμμα εδώ ΒΡΑΧΝΗΣ-converted )πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο

«Κ. Δημόπουλος» του   Πανεπιστημιακού   Γενικού  Νοσοκομείου  «Αττικό».   Στο πλαίσιο της ημερίδας τελέσθηκε αγιασμός από τον Επίσκοπο Θεσπιών  & Πρωτοσύγκελο  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Αθηνών κ. Συμεών και τον Πρωτοσύγκελο  της  Ι.Μ. Νικαίας π. Χρυσόστομο, δεδομένου ότι χωροταξικά  το Αττικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  ανήκει στην Ι. Μ.  Νικαίας.

Η σημερινή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου  και  η συμμετοχή  στην Διεθνή Επιστημονική  ημερίδα  και με την ιδιότητα του και ως  προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογενείας  -Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ,   συνέπεσε με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους την Τελετή Ανάληψης Καθηκόντων της νέας Διεύθυνσης της Γ΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α., του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» και την δρομολόγηση  της νέας συνεργασίας του ΚΕΣΟ με την  Γ’ Μαιευτική κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που εδρεύει στο  «Γ.Π.Ν. Αττικό».

Για την συνεργασία αυτή συνεργάστηκαν  ο καθηγητής κ. Ν. Βραχνής, η Διευθύντρια της Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών  κα Σοφία Καλανταριδού και η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.   Όλοι οι προαναφερόμενοι,  από κοινού με τον Διοικητή του Γενικού Πανεπιστημίου Νοσοκομείου και καθηγητές της Ιατρικής Σχόλης υποδέθηκαν τον Μακαριώτατο και τον Θεοφιλέστατο κατά την έλευση τους στον χώρο.

Η μετά το πέρας του Αγιασμού, η Διευθύντρια της Γ’ Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Σοφ. Καλανταρίδου και ο καθηγητής κ. Ν. Βραχνής απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές  πλακέτες στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο για το έργο του, τις ευαισθησίες του  και τις παρεμβάσεις του στη Κοινωνία και στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών για το έργο του και την αθόρυβη αρωγή του στη Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Θυμίζετε ότι σε Πανεπιστημιακό επίπεδο, το ΚΕ.Σ.Ο. συνεχίζει την συνεργασία του με το Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς  και του Ευγενίδειο Θεραπευτήριο παράρτημα του Πανεπιστήμιου Αθηνών.  Τώρα με την νέα  αυτή συνεργασία, θα βοηθήσει τις εγκυμονούσες,  αλλά και  αν απαιτηθεί γυναίκες με γυναικολογικούς όγκους κυρίως των γεννητικών οργάνων.