Ολοκληρώθηκαν από το ΚΕΣΟ οι διανομές για το Πάσχα μοιράστηκαν συνολικά 16 τόνοι τρόφιμα

Απρίλιος 2017

Ολοκληρώθηκαν οι διανομές του ΚΕΣΟ εν όψη Πάσχα. Έγιναν σε δυο μέρη. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου και η δεύτερη την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Συνολικά διανεμηθήκαν 16 τόνοι ειδών διατροφής  σε 900 οικογένειες, που είναι καταγεγραμμένες, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Στήριξης Οικογένειες –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Οι ωφελούμενοι, έλαβαν βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας και Ελληνικής προέλευσης, καθώς και νωπά προϊόντα(όπως κοτόπουλο σφαγής από την προηγούμενη ημέρα, αλλά και αβγά). Διότι, παράλληλος στόχος μας είναι να στηρίξουμε  τους έλληνες παραγωγούς καθώς και τις Ελληνικές Εταιρείες τροφίμων, δεδομένου ότι έχει επηρεάσει αρνητικά και αυτούς η κρίση.

Παράλληλα όλες οικογένειες έλαβαν επιπρόσθετα από 2 ½   κιλά μακαρόνια. Οι μωραμένες έλαβαν πάνες. Τα δυο αυτά προϊόντα, μας τα προσέφεραν ως χορηγία, δυο κυρίες του επιχειρηματικού κόσμου, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους. Οι χορηγίες τους μοιράστηκαν  αδιακρίτως σε Ελληνικές και αλλοδαπές οικογένειες, που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και είναι και αυτές θύματα της κρίσης. Επιπρόσθετα μοιράστηκαν προσόψια, πετσέτες & σεντόνια. Επρόκειτο για δωρεάν ξενοδοχείου της μείζονος περιοχής της Πρωτεύουσας, που μας χορήγησε, μετά από την ανανέωση του εξοπλισμό του. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο  παραπέμφθηκε, προς το ΚΕΣΟ από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο  Αθηνών.

Διαπίστωση μας είναι, ότι όσο περνούν τα χρόνια των μνημονίων, βρισκόμαστε πιο βαθιά, μέσα στη δίνη της κρίσης, αντί αυτή, να σημειώσει ύφεση, αντίθετα επεκτείνεται και κάνει τις οικογένειες πιο δυστυχείς και περισσότερο ευάλωτες και τα παιδιά φτωχά και δυστυχισμένα, αφού είναι υποχρεωμένα να ζουν σε ένα σπίτι που στο τέλος του μήνα δεν μπαίνει κανένας μισθός.

Ακόμα έχουμε διαπιστώσει ότι ένας πολύ μεγάλος όγκος Ελλήνων πολιτών, που αναζητά  βοήθεια από την Εκκλησία (Δηλαδή, στις ενορίες, στις δομές διακονίας  και στα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα, όπως είναι το ΚΕΣΟ), μέχρι προ κρίσης, ανήκαν στη λεγόμενη μεσαία τάξη και ήταν δωρητές και χορηγοί των δομών της Εκκλησιαστικής Διακονίας.

Τέλος,  διευκρινίζεται ότι το  «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» γνωστό ως  ΤΕΒΑ –FEAD, ενώ σε άλλους δήμους και περιφέρειες τρέχει ομαλά, στο Δήμο Αθηναίων, έχει σκαλώσει για γραφειοκρατικούς λόγους και δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί, ούτε οι διανομές, που έπρεπε να γίνουν μέσα στο 2016 για αυτό και πήρε παράταση υλοποίησης για το 2017.

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 1

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 2

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 3

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 4

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 5

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 6

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 8

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 9

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 11

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 12

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 13

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 15

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 16

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 17

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 18

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 19

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 20

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 21

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 22

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 23

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 24

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 25

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 26

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 27

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 28

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 29

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 30

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 31

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 33

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 34

ΚΕΣΟ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΣΧΑ 35

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+