Ξανάρχισαν οι διανομές του ΤΕΒΑ στο Δήμο Αθηναίων & το ΚΕΣΟ ενεργοποιήθηκε στο μέρος που του αναλογεί

Μεγάλη προσέλευση σημείωσαν την Τρίτη(16/5) και την Τετάρτη(17/5) οι διανομές του Ευρωπαϊκού Επισιτιστικού Προγράμματος γνωστού ως ΤΕΒΑ, που στην Αθήνα το διαχειρίζεται ο Δήμος Αθηναίων, έχοντας ως αρωγούς στο πλευρό του, περί τους 20 κοινωνικούς Εταίρους. Ένας εξ αυτών είναι και το Κέντρο Στήριξης Οικογενείας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που έχει διαθέσει για τις συγκεκριμένες διανομές, το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου επί της οδού Αχαρνών 205, τα στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας και μέρος των εθελοντών του.

Ειδικά σήμερα ξεκινήσαμε με ένα φόβο, ότι οι διαδηλώσεις και οι πορείες, που υπήρχαν στο κέντρο, οι περιορισμοί στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εξ αιτίας των στάσεων εργασίας των εργαζομένων, , η βροχή αλλά και το οκτάμηνο αποχής από της διανομές, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων λόγο γραφειοκρατικών δυσκολιών, θα συνέβαλαν, στο να μη προσέλθουν οι αιτούντες πολίτες, να λάβουν τη συγκεκριμένη βοήθεια.

Συνέβη το αντίθετο. Ακόμα και με τα πόδια πολίτες, που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα, προσήλθαν, ώστε να λάβουν την βοήθεια (κοτόπουλα, λάδι & μακαρόνια).
Η προσέλευση, με όλα αυτά τα εμπόδια κάτι λέει: Ότι δηλαδή οι άνθρωποι υποφέρουν και έχουν ανάγκη έστω και λίγα πράγματα. Εμείς το μήνυμα το πήραμε και σιωπηρά, στο ΚΕΣΟ στεκόμαστε -και ως φορέας της Αρχιεπισκοπής, αλλά και ως άνθρωποι- δίπλα τους.

Οι σχεδιαστές των προγραμμάτων και οι πολιτικοί θα τους αφουγκραστούν?

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 1

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 2

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 3

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 4

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 5

ΤΕΒΑ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΣΟ 6

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+