Το νέο «σπίτι» της ΦΛΟΓΑΣ εγκαινίασε ο Αρχιεπίσκοπος & πρόεδρος του ΚΕΣΟ στη τελετή παραβρέθηκε και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ

30.6.2017

Η Φλόγα εγκαινίασε και έθεσε σε  λειτουργία την Παρασκευή 30/6 ένα νέο σπίτι για τη φιλοξενία εφήβων που νοσηλεύονται στον Άγιο Σάββα και άλλα Νοσοκομεία ενηλίκων της Αθήνας και του έδωσε το όνομα των δωρητών του ονομάζοντας το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» (Β. Μελά 29 Α, Χολαργός) Το ζεύγος Καμαράτου με απόλυτη ευαισθησία και συνέπεια προχώρησε στην ανέγερση των δύο κτηρίων με δική τους αποκλειστική χρηματοδότηση

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β’ στις 30 Ιουνίου 2017 στις  12.00 το μεσημέρι, -παρά τη πολύ μεγάλη ζέστη- με τη συμμετοχή του Πρωτοσύγκελλου της ΙΑΑ πανοσιολογιώτου π. Συμεών Βολιώτη.

Το ζεύγος Καμαράτου με απόλυτη ευαισθησία και συνέπεια προχώρησε στην ανέγερση των δύο κτηρίων με δική τους αποκλειστική χρηματοδότηση.  Ο Νικόλαος Καμαράτος και η σύζυγος του Ιωάννα Καμαράτου είναι γνωστοί για το κοινωνικό τους έργο. Ο Νικόλαος απεβίωσε το Σεπτέμβριο του 2012, όμως η σύζυγος του Ιωάννα εξακολουθεί να τιμά τη μνήμη του και να συνεχίζει αυτή το έργο που μαζί είχαν σχεδιάσει.

Η επιθυμία τους να στηρίξουν παιδιά που νοσούν από καρκίνο βρήκε ανταπόκριση και άξιους συμμάχους. Αρχικά, τον τότε εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Χολαργού Γεώργιο Αργυράτο και στη συνέχεια τον σημερινό Προϊστάμενο Εφημέριο Αρχιμανδρίτη Ειρήναρχο Θεοδώρου, πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΕΣΟ.

Φιλική συμβολή στην παρακολούθηση των εργασιών παρείχαν οι Μηχανικοί Δημήτριος Αργυρόπουλος και Μυρτώ Αργυροπούλου.

Το κόστος, την επίβλεψη και τη συνολική ευθύνη λειτουργίας για τη δωρεάν φιλοξενία 8 οικογενειών ανέλαβε η Φλόγα της οποίας η ψυχή είναι η κα Μαρία Τρυφωνίδου.

Ο εξοπλισμός του «Κέντρου» είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Σημειώνουμε ότι η διαχρονική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο έργο της Φλόγας είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχιση του έργου του Συλλόγου.
Με το «ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΑΜΑΡΑΤΟΥ» η Φλόγα αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας από 45 σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα- για όσο διάστημα είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στην Αθήνα για να υποβληθούν σε θεραπεία στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Τα παιδιά, οι γονείς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας ευχαριστούν όλους όσους συνετέλεσαν για την ολοκλήρωση του έργου

Στη τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ και η ψυχολόγος κυρίες Μαίρη Πίνη & Κωνσταντίνα Δήμα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ Θεόδωρος Δαμιανός, η Account Manager Περιοχής Νοτίου Τομέα Αθηνών  των ΕΛΤΑ κα Γεωργία Τσενέ. Υπόψη ότι το ΚΕΣΟ μέσω της κα Τριφωνίδου έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση για την στήριξη των οικογενειών  που στους κόλπους τους έχουν παιδιά που νοσούν από  νεοπλασίες

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 1

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 2

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 3

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 4

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 5

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 6

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 7

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 8

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΦΛΟΓΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 9

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+