Νέοι ορίζοντες για τα εργαστήρια κοπτικής ραπτικής του ΚΕΣΟ

Ένα πιλοτικό πείραμα,  για την αξιοποίηση  των  αποσυρόμενων υλικών ιματισμού των μεγάλων  ξενοδοχειακών μονάδων, με στόχο: την βοήθεια ευπαθών ομάδων και την κοινωνική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασία,  έλαβε σάρκα και οστά το Σάββατο-Κύριακο 2 και 3 Δεκέμβρη  στα νεοσύστατα  εργαστήρια κοπτικής- ραπτικής του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ας πάρουμε το νήμα από την αφετηρία του. Αρχές Νοέμβρη η κα Όλγα Δοβλέτογλου εκπροσωπώντας την Α.Ε, Diversey (Πρόκειται για πολυεθνική Εταιρεία  η  μεγαλύτερη σε μέγεθος, στο είδος της στην Ελλάδα.  Παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις καθαρισμού και υγιεινής στην επαγγελματική ξενοδοχειακή αγορά στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί τις ανάγκες επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον Ξενοδοχειακό τομέα, στη Μαζική Εστίαση, στο Λιανικό Εμπόριο, στον Καθαρισμό Κτιρίων), με την διαμεσολάβηση της κας Σοφίας Καραγιάννη συνεργάτιδας του ΚΕΣΟ, αλλά και του Δικτύου  Knit2Lead“(Πρόκειται για ένα  δίκτυο νέων επιστημόνων από την Θεσσαλονίκη, οι οποίες γνωρίζουν, την ραπτική από τις μανάδες και τις γιαγιάδες τους και παράλληλα με τις σπουδές τους, διδάσκουν την τέχνη,  σε άλλες γυναίκες, που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες,   ράψιμο,  ώστε  να δημιουργήσουν καινούργια πράγματα με χρησιμοποιημένα υλικά.  Οι γυναίκες αυτές αποκτούν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αναπτύσσουν μια νέα δεξιότητα, ενώ καλλιεργείται και το επιχειρηματικό τους πνεύμα.  Η προσφορά του δικτύου knit2lead αναγνωρίστηκε ως καινοτόμος και έτυχε  οικονομικής ενίσχυσης από το Ίδρυμα  Θεόδωρου & Γιάννας Αγγελοπούλου).

Οι  κυρίες Δοβλέτογλου & Καραγιάννη αρχές Νοεμβρίου,   βρέθηκαν στα γραφεία του ΚΕΣΟ με σκοπό, να συζητήσουν. πως μπορεί το    εργαστήριο κοπτικής ραπτικής να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μέσα από  το πρόγραμμα Linens for Life που ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Το πιλοτικό πείραμα έγινε και παρά το γεγονός ότι οι σπουδάστριες κοπτικής ραπτικής, είχαν λάβει ελάχιστες ώρες παράδοσης  υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας κος Μαρίας  Δεμέναγα, απέδωσαν τα καλλίτερα. Ωστόσο υπήρξε και ένας άλλος σημαντικός συντελεστής επιτυχίας. Αυτός ήταν η Διευθύντρια Λογιστηρίου του Ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ κα Τσάμπικα Τσακίρη, η όποια προμήθευσε τα εργαστήρια του ΚΕΣΟ με πρώτες ύλες.

Το πείραμα έτυχε. Το πρόγραμμα στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία Οι συμμετέχουσες μαθήτριες του ΚΕΣΟ διακρίθηκαν από επαγγελματισμό  & ακρίβεια και σε ρυθμό παραγωγής, κατασκεύασαν τσάντες από σεντόνια του ΧΙΛΤΟΝ

Το Σαββατοκύριακο  2 & 3 Δεκέμβρη βρέθηκαν στα εργαστήρια του ΚΕΣΟ  ο. Γεώργιος Βασιλικός Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος  Diversey Ελλάς ΑΕ, η κα Όλγα Δοβλέτογλου   District Sales Manager, Hospitality Leader   Υπεύθυνη προγράμματος Diversey   Linens for Life, η κα Ανδριάνα Γιαταγάνα επίσης από την Diversey Ελλάς ΑΕ, καθώς και η Διευθύντρια Λογιστηρίου   του ΧΙΛΤΟΝ κα Τσαμπίκα Τσακίρη.

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 1

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 3

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 2

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 4

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ 5