Μια επίσκεψη που μας έδωσε χαρά

Μια από  τις πιο   ωραίες  επισκέψεις – εκπλήξεις    δέχθηκα χθες τα γραφεία του ΚΕΣΟ  Ήταν του π. Εμμανουήλ Κλάψη  καθηγητή στη Θεολογική Σχολή «Τιμίου Σταυρού» της Βοστώνης, ο όποιος διατέλεσε και κοσμήτορας της Σχόλης.

Πειραιώτης στη καταγωγή ο όποιος μετά τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Αθηνάς βρέθηκε στην Αμερική, έκανε οικογένεια έχει τρεις γιου και  είναι πολύτεκνος πάππους στα εγγόνια του.

Διαπρεπής επιστήμονας στην Ελλάδα είναι γνωστός στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα των Θεολογικών Σχολών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης των Θεολογικών Σχολών του Εξωτερικού, καθώς και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Επίσης είναι γνωστός από τα βιβλία του και τα συγγράμματα του. Είναι  τακτικός επισκέπτης της Ακαδημίας του Βόλου  και συμμετέχει στις συζητήσεις του Διαθρησκειακού Διαλόγου

Με τον παπά-Μανώλη γνωριζόμαστε περισσότερα από 20 χρόνια, απο τότε που εργαζόμουν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» & στο περιοδικό «ΝΕΜΕΣΙΣ» Με είχε φιλοξενήσει στη Βοστώνη, με είχε ξεναγήσει στη Θεολογική Σχολή και στο Πανεπιστήμιο Χαρβάτ, με μύησε στο τρόπο λειτουργίας των κληρικολαϊκών συνελεύσεων της  Εκκλησίας  των ΗΠΑ.

Είναι μια ήπια φωνή με ευρείς ορίζοντες. Γνωρίζει  όλες τις ηγετικές  μορφές της ομογένειας των  ΗΠΑ στον Εκκλησιαστικό,  πολίτικο,  πνευματικό & επιχειρηματικό κόσμο.

Στο ΚΕΣΟ του εξηγήσαμε το έργο μας και τον ξεναγήσαμε στους χώρους των γραφείων μας

Η  χαρά μου ήταν ανείπωτη όταν τον βρήκα στο γραφείο μου να με περιμένει,  επιστρέφοντας,  μετά από εξωτερικές δουλείες. Διότι όπως λέει και το τραγούδι αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια