Μια δράση του ΚΕΣΟ εν τω μέσω των θερινών διακοπών 9.8.2018

Συμβαίνουν και αυτά,  μια παρενθετική διακοπή των διακοπών,  για μια φιλανθρωπία,  που νομίζουμε ότι άξιζε και εξηγούμαι .

     Την Παρασκευή 27/7  μια ανάσα  πριν κλείσουμε για διακοπές,  δεχτήκαμε στο ΚΕΣΟ  ένα τηλεφώνημα από  την κα Αγγελική Βλοντζού  ψυχολόγο του  πολύπαθου Γηροκομείου Αθηνών,   η οποία αφού μας ευχαρίστησε για την τελευταία επίσκεψη,  που κάναμε στο Γηροκομείο Αθηνών,  ως  φορέας  της Ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών,  κομίζοντας  είδη πρώτης ανάγκης για τους  104 φιλοξενούμενους γέροντες και γερόντισσες μας παρεκάλεσε να μεριμνήσουμε για δυο είδη ακόμα. Αυτά ήταν  φρυγανιές  και τσιγάρα!

   Από την ίδια μάθαμε ότι ένα τσιγαράκι, που θέλουν οι παππούδες τους το δίνουν  με αγάπη  και  με «το σταγονόμετρο»  από το δικό τους πακέτο, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς του  είδους.

Ως άκαπνη  και οπαδός της αντικανονικής φιλοσοφίας,  πάλεψα μέσα μου για πολλά.  Σκέφτηκα ακόμα και τους ηθικολόγους,  που μπορεί να  μας  ρίξουν βολές,  ως προς  το  τι πήγαμε στους παππούδες.  Όμως στο τέλος επικράτησε η ανθρωπιστική οπτική, που λέει ότι:   «όταν ένας   άνθρωπος που είναι  στη δύση του βίου του, μόνος ή ξεχασμένος από συγγενείς και οικείους,  φιλοξενούμενος  σε έναν Οίκο ευγηρίας,  δεν έχει προβλήματα υγείας και  επιθυμεί  να κάνει ένα τσιγάρο, για να ανακαλέσει από την μνήμη του εικόνες, γεγονότα & θύμισες καλές ή κακές,  ε τότε… έχει το δικαίωμα να το κάνει».

Απευθυνθήκαμε  για το γεγονός σε δυο πολύ μεγάλες βιομηχανίες.  Ανταποκρίθηκε  άμεσα & θετικά η    «Καπνοβιομηχανία Καρέλια  ΑΕ». Η έγκριση ήρθε την Δευτέρα 6/8 από τα Κεντρικά  γραφεία της Εταιρείας,  που βρίσκονται  έξω από την Καλαμάτα. Η παραλαβή έγινε  την ίδια ημέρα, από τα γραφεία της Εταιρείας,  που  εδρεύουν  στην Λ. Αθηνών.

Το δεύτερο προϊόν που μας ζητήθηκε από το γηροκομείο,  ήταν φρυγανιές.  Η εύρεσης  τους, ήταν δύσκολη λόγο θερινών διακοπών  των εταιρειών,  αλλά και λόγω  της βοηθείας    προς τους  πυροπαθείς της Αν. Αττικής.  Έτσι, ακλούθησα την σταθερή και δοκιμασμένη μέθοδο.

       Απευθύνθηκα στον  “Φούρνο των Υιών Σωτ. Πέππα”, που βρίσκεται στον Ασπρόπυργο  περιοχή, όπου διαμένω .  Ο Γιάννης & ο Αλέκος καθώς και τα παιδιά Αλέκου, Σωτήρης & Αντώνης ανταποκρίθηκαν άμεσα  και παρασκεύασαν για χάρη του ΚΕΣΟ, αλλά και τους  παππούδες του Γηροκομείου Αθηνών 10 κιλά μεγάλες παραδοσιακές φρυγανιές

 Ως Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της ΙΑΑ, εκφράζοντας και τα μέλη του ΔΣ,  θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω την «Καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ» καθώς  και το αρτοποιείο των” Υιών Σωτ. Πέππα”, για την άμεση ανταπόκριση.

Η παράδοση των προϊόντων έγινε σήμερα το πρωί(9/8)   με την βοήθεια της κας Ελένης Αμανατιάδου Κοινωνικής Λειτουργού του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της ΙΑΑ προς την κα Αγγελική Βλοντζού  ψυχολόγο του  Γηροκομείου Αθηνών.  Ελπίζουμε οι ευχές των παππούδων  λίγο πριν την σημαντική ημέρα του εορτασμού της Κοίμησης της Παναγιάς να μας συντροφεύουν όλους μας.