Μια γενναία & ανθρώπινη προσφορά της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Έστρωσε το τραπέζι με τις φημισμένες πατάτες της παράγωγης τους σε χιλιάδες οικογένειες

4.10.2017

Μια έκτακτη διανομή, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη(4/10) το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας  -Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της ΙΑΑ, στην έδρα του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της οδού Αχαρνών 205. Μοιράστηκαν 15 τόνοι πατάτες Νάξου, προσφορά της Ένωσης Αγροτο- κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Νάξου,  που φέτος όχι μόνο είχε υπερπαραγωγή, αλλά το προϊόν τους,  εντάθηκε στο βιβλίο  Guinness, δεδομένου ότι οι πατάτες τους έσπασαν το ρεκόρ και η  μερίδα σε τηγανητές πατάτες, χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερο στον κόσμο!

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πατάτες έφτασαν από τη Νάξο, με πληρωμένα ακόμα και τα μεταφορικά έξοδα από την Ένωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών του ευλογημένου Κυκλαδίτικου νησιού.

Ήταν σε συσκευασία των 30 κιλών και με πρωτοβουλία του ΚΕΣΟ τις μοιράσαμε σε δίχτυ των 10 κιλών, ώστε και περισσότερες οικογένειες να πάρουν και πιο εύκολα στη μεταφορά να είναι.

Η διανομή ξεκίνησε σταδιακά στις 10 π.μ και ολοκληρώθηκε στις 4μμ με απόλυτη τάξη. Ωφελήθηκαν 1500 οικογένειες του ΚΕΣΟ, της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων των Πολυτέκνων (ΠΕΦΙΠ), ενοριακών συσσιτίων, Βρεφονηπιακών σταθμών και ιδρυμάτων της ΙΑΑ καθώς και του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», ως ελάχιστη  συμβολή του ΚΕΣΟ στα παιδιά, που νοσούν από διάφορες αιτίες και νοσηλεύονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ ευχαριστώ από καρδιάς το Προεδρείο της Ένωσης Αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου για το περίσσευμα αγάπης, που πρόσφεραν, από την παραγωγή τους,  στο ΚΕΣΟ της ΙΑΑ για τις ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Τέλος το θέμα έτυχε ιδιαίτερης προβολής από τα ΜΜΕ. Ένα μικρό δείγμα από τις αναφορές τους σας τις παραθέτουμε.

http://www.protothema.gr/webtv/?mmid=18212

http://www.iefimerida.gr/news/366944/i-arhiepiskopi-moirase-tsoyvalia-me-patates-oyres-sto-kentro-tis-athinas-e

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΣ ΚΕΣΟ 1

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΣ ΚΕΣΟ 2

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΣ ΚΕΣΟ 3

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΣ ΚΕΣΟ 4

ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑΞΟΣ ΚΕΣΟ 5