Λήξη Μαθημάτων Δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ.Τερματίσαμε – Επιτύχαμε τους στόχους – Το γιορτάσαμε κόντρα στις καιρικές συνθήκες 27.6.2018

Με απόλυτη επιτυχία  και  με τις ευλογίες προσωπικά του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του ΚΕΣΟ κ. Ιερωνύμου, του Πρωτοσύγκελου της ΙΑΑ Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, καθώς και του αναπληρωτή Προέδρου του ΚΕΣΟ Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου το βροχερό απόγευμα Τετάρτης 27ης Ιουνίου, γιορτάστηκε  το τέλος τη ακαδημαϊκής περιόδου   των μαθημάτων Δεξιοτήτων  του Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο.) Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(Ι.Α.Α ).

 

Tα συγκεκριμένα εργαστήρια είναι τριών κύκλων.  Σ΄ αυτά,  πραγματοποίησαν εγγραφή το Σεπτέμβριο του 2017,  92 άτομα. Ολοκλήρωσαν 65 άτομα, κυρίως γυναίκες άνεργες.

 

Δημιουργήθηκαν για να  βγάλουν από την απραξία και , άτομα ευάλωτων οικογενειών, που το είχαν ανάγκη.

 

Έχουν δε  ως αντικείμενο τα ακόλουθα:

 

Τμήματα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσαςγια μέλη ευάλωτων και αδύναμων οικογενειών ώστε να αποκτήσουν τους τίτλους σπουδών advanc, lower michigan,  Proficiency Cambridge και να μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να βρουν δουλειά. Δέκα ήδη σπουδαστές & σπουδάστριες αναμένουν αποτελέσματα

Εργαστήρια Κοσμετολογίας ( & κυρίως Μανικιούρ Πεντικιούρ)

Εργαστήρια Κοπτικής Ραπτικής & Υφασμάτινου Κοσμήματος

Επαγγελματικού Προσανατολισμού Β Ευκαιρίας

Τα μαθήματα δίδαξαν έμπειρες, καταξιωμένες και πιστοποιημένες εκπαιδεύτριες. Για το Μανικιούρ Πεντικιούρ και την Ονυχοπλαστική οι 14 σπουδαστές & ο ένας σπουδαστής, εξετάστηκαν από την Υποδιευθύντρια και άλλη μια εκπαιδευτικό του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων,  οι οποίες είναι καθηγήτριες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης(ΠΕ).

 

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Κέντρου κα  Μαίρη Πίνη η οποία μετέφερε την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Προέδρου του ΚΕΣΟ  κ. Ιερωνύμου. Εξήγησε τους λόγους δημιουργίας των εργαστηρίων Δεξιοτήτων και ευχαρίστησε όσους στηρίζουν το έργο του ΚΕΣΟ. Στις διδάσκουσες   προσέφερε  εις ένδειξη ευγνωμοσύνης από μια εικόνα δώρο (βλέπε ομιλία εδώ http://www.kesoiaa.gr/τοποθέτηση-της-μαίρης-πίνη-διευθύντρ/  ).

 

Χαιρετισμό προς το ΚΕΣΟ & τις μαθήτριες  απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής κα Ερμίνα Κυπριανίδου.( (βλέπε χαιρετισμό  εδω http://www.kesoiaa.gr/χαιρετισμοσ-τησ-αντιπεριφερειαρχη-κ/  )

 

Η τελετή έκλεισε με την απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης.

 

Οι απόφοιτες των σχολών δεξιοτήτων του Μανικιούρ Πεντικιούρ και της Ονυχοπλαστικής ήδη εργάζονται σε κομμωτήρια ή κατά μόνας, έχοντας δημιουργήσει το δικό τους πελατολόγιο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τι σπουδάστριες της κοπτικής ραπτικής

 

Άρα ο στόχος  του ΚΕΣΟ, να βοηθήσουμε τα μέλη των ευάλωτων οικογενειών, να αποκτήσουν ένα στοιχειώδες εισόδημα από πλευράς ΚΕΣΟ,  έχει επιτεθεί και στεφθεί με επιτυχία!!!