«Κόκκινη Μνήμη» ρεσιτάλ υποκριτικής & ειλικρίνειας.
Σπεύσατε Παρασκευή & Σάββατο 2 & 3 Μαρτίου

Θαυμασμό για το ρεσιτάλ της ερμηνείας και απελευθέρωση από τους φόβους μας προκάλεσε η  «Κόκκινη Μνήμη», που ερμήνευσε  η Πολύνα Γκιωνάκη σε σκηνοθεσία & φωτισμούς του Γιάννη Βαμβακά στο «θέατρο Αλκμήνη», το οποίο θαυμάσαμε ως ΚΕΣΟ το Σάββατο 24/2.

Πρόκειται για ένα μονόπρακτο που καθηλώνει τον θεατή στη θέση του και δεν του επιτρέπει να πάρει ανάσα για 70 λεπτά. Γιατί απλά τον απορροφά στον πυρήνα της υπόθεσης. Στο  τέλος δε,   φέρνει στον θεατή δάκρυα της λύτρωσης στα μάτια του.

Η «κόκκινη Μνήμη» σε μαύρο φόντο είναι ένα έργο επίκαιρο και ταυτόχρονα συμβολικό, που έχει ως αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία.

Η  Αλεξάνδρα,  είναι η πρωταγωνίστρια του. Την ερμηνεύει η Πολύνα Γκιωνάκη.

Η ηρωίδα  είναι ένα θύμα όλων των μορφών ενδοοικογενειακής βίας και τολμά να εξωτερικεύσει όσα γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των «καθώς πρέπει»  συζύγων, που επικαλύπτουν την βαρβαρότητα τους, με  στους θυρεούς της οικογενείας, στις έγγραφες του libro d’ oro, στους επωνύμους πινάκες και στις φημισμένες βιβλιοθήκες

Η οντότητα της Αλεξάνδρας ανύπαρκτη. Ο φόβος, το κρύο, η νευρική ανορεξία λόγο της βίας, το μαύρο στη ζωή της σε συνδυασμό με το κόκκινο του αίματος εξ αιτίας της βίας γίνονται ένα σύμπλεγμα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπομένει. Ελπίζει ότι βελτιωθεί η κατάσταση. Ενοχοποιεί τον ίδιο της τον εαυτό.  Προσπαθεί να μιλήσει στους γονείς της που δεν την ακούν. Θυματοποιείται. Φτάνει μια δρασκελιά πριν τον θάνατο και μετά την νοσηλεία της λόγο κακοποίησης,  βρίσκει δυνάμεις από τον ίδιο της τον εαυτόν. Ξυπνά.  Αναγεννάτε. Ξεσπά μιλά και παίρνει τη ζωή στα χεριά της.

Η εκπληκτική Πολύνα Γκιωνάκη που ερμηνεύει την Αλεξάνδρα δίνει ρεσιτάλ και ένα  μήνυμα να σπάσουν τα θύματα η σιωπή τους, γιατί η βία είναι έγκλημα

Στη παράσταση συμμετέχει με τη φωνή της και η μεγάλη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, αφού ακούγεται ηχογραφημένη να απαγγέλει ποίησή της.

Τα Κοστούμια δημιούργησε η Λουκία.  Τα σκηνικά είναι του  Γιώργου Μαλτέζου

Το Μακιγιάζ επιμελήθηκε η Άννα Μαυρομάτη

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Γ. Γ. Ισότητας Φύλων & τη στήριξη της Γ. Γ Απόδημου Ελληνισμού. Και αφιερώνεται στη ποιήτρια-ακαδημαϊκό Κική Δημουλά.
Συντελεστές της Παράστασης.

Παίζεται για 20 παραστάσεις  κάθε Παρασκευή & Σάββατο. Είναι ένα έργο, που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Τελευταίες παραστάσεις είναι Παρασκευή 2 & το Σάββατο 3 Μαρτίου

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 1

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 2

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 3

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 4

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 5

ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΝΗΜΗ ΚΕΣΟ 6