ΚΕΣΟ: Υπερηφάνεια για τις δράσεις μας αλλά & τις ωφελούμενες μας!

Τριπλή χαρά και ικανοποίηση βιώσαμε σήμερα στο ΚΕΣΟ και πολύ περισσότερο η γράφουσα ως Διευθύντρια του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της ΙΑΑ,  αλλά και η Κοινωνική Υπηρεσία, από τις ευχάριστες εξελίξεις, που είχαμε σε τρείς διαφορετικές υποθέσεις  ωφελουμένων μονογονεϊκών οικογενειών μας. Και εξηγούμαι:

Περίπτωση 1: Στον Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ,  φιλοξενούντα παιδιά, τα οποία υπόκεινται σε σειρά θεράπευαν, κατά των διαφόρων μορφών παιδικού  καρκίνου. Από τις συχνές επισκέψεις μας,  οι φίλοι μας –μέσω της δημοσιότητας- έχουν γίνει κοινωνοί των προσπαθειών των μικρών ηρώων της ζωής.

Ίσως δεν ξέρετε ότι παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι μικροί φίλοι μας,  παρακολουθούν κανονικά μαθήματα μέσω του σχολείου, που λειτουργεί στο ογκολογικό νοσοκομείο της ΕΛΠΙΔΑΣ  και όχι μόνο, αλλά λαμβάνουν μέρος και στον Ετήσιο  Διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας.

Έτσι λοιπόν, ο Κ.Α.Α παιδί μονογονεϊκής οικογενείας η οποία προστατεύεται από το ΚΕΣΟ, έλαβα μέρος τον περασμένα Μάρτιο 2017, στον 11ο Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που διεξήχθη,  στο σχολείο του νοσοκομείο για τα παιδιά της Ε΄& της ΣΤ τάξης του Δημοτικού. Και ο φίλος μας, χωρίς φροντιστήριο και ιδιαίτερη προετοιμασία, όχι μόνο έγραψε καλά, αλλά απέσπασε και  τιμητική διάκριση ο «Μικρός Ευκλείδης» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τα αποτελέσματα βγήκαν προ ημερών, αλλά εμείς το πληροφορηθήκαμε σήμερα και με περηφάνια ευχόμαστε στον φίλο μας και στη μητέρα του Συγχαρητήρια!!!

Περίπτωση 2. Η κα Π.Α. πέτυχε στις εξετάσεις του ΤΙΕ στο επίπεδο C2 (PROFICIENCY) σε γραπτά και προφορικά, που διεξήχθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και τα αποτελέσματα βγήκαν τώρα..

Η φίλη & ωφελούμενη του ΚΕΣΟ, είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογενείας και υπήρξε «μαθήτρια» στο Β΄ τμήμα Δωρεάν εκμάθησης Αγγλικών, που λειτούργησε  για το μαθητικό έτος 2016-2017, στο ΚΕΣΟ  υπό την καθηγήτρια κα Μαρία Τσαούση.

Το ΤΙΕ (Τest of Interactive English ) απονέμεται από το Gatehouse Awards, Awarding Body του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι  διαπιστευμένο από το OFQUAL, βασίζεται σε όλες τις σύγχρονες παραδοχές της επιστήμης της γλωσσολογίας και του testing, όπως καταγράφονται στην τελευταία αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις γλώσσες (CEFR).

Αναγνωρίζεται  από τον ΑΣΕΠ, από  18-12-2008 αφού οι εξετάσεις TIE εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ισχύοντα στο δημόσιο τομέα Π.Δ.146/2007 για την απόδειξη άριστης, πολύ καλής, καλής και μέτριας γνώσης της Αγγλικής γλώσσας(Αρ.Πρωτ:42069/4.2.2009).

Το ΚΕΣΟ με απόφαση  του ΔΣ πλήρωσε  το ποσό των εξέταστρων για όλους τους εξεταζόμενους.  Φυσικά και για την άνεργη μητέρα, η οποία με το εφόδιο της επάρκειας, πάνω στη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και θέση στο Δημόσιο.

Από ημέρα σε ημέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, των εξεταζόμενων του Α΄ Τμήματος    Δωρεάν εκμάθησης Αγγλικών,  που λειτούργησε στο ΚΕΣΟ κατά τα έτη 2015-2016 & 2016-2017 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κα Μαρία Καράμπελα σε lower και   Proficiency  του Πανεπιστημίου του Michigan.

Συγχαίρουμε την κα Π.Α  της ευχόμαστε Καλή Επαγγελματική Αποκατάσταση & Καλά Αποτελέσματα στους/στις υπόλοιπους εξεταζόμενους

Περίπτωση 3. Η κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΣΟ νικώντας την γραφειοκρατία, που επικρατεί σε ανάλογες περιπτώσεις,  κατόρθωσε και ενέταξε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Αθηναίων, δίχρονα δίδυμα νήπια μονογονεϊκής οικογένειας, οικονομικής μετανάστριας, για το διάστημα 2016-2017,  ώστε να αποδεσμευτεί η μητέρα-αρχηγός και να μπορέσει να εργαστεί, για να στηρίξει την οικογένεια της.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΞΕΝΩΝΑΣ-ΕΛΠΙΔΑ-3

ΚΕΣΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ 1

ΚΕΣΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ 2

ΚΕΣΟ ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ 3

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+