ΚΕΣΟ: Ολοκληρώσαμε την Β΄ φάση των εμβολιασμών κατά της μηνιγγίτιδας με αρωγούς την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής Αθήνα 21.3.2019

Ολοκληρώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΚΕΣΟ η Β΄ Φάση του σημαντικού εμβολιασμού  τύπου Β΄, η οποία ενώ ήταν από τα νοσήματα, που είχαν εξαφανιστεί,  δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχει επανεμφανιστεί και απειλεί, να προσβάλει κυρίως τα παιδιά, αλλά και τα άτομα, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

  Έτσι, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αναλογιζόμενο την επιτακτική ανάγκη της πρόληψης και γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία δεν συμπεριλαμβάνει, τα εν λόγο εμβόλια στο Εθνικό συνταγολόγιο, λόγο του υψηλού κόστους. Σχεδίασε και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία την συγκεκριμένη δράση.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών αναφέρετε ό,τι το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας, τύπου Β΄ στοιχίζει 104,36 Ευρώ. Πρέπει να γίνεται σε δυο δόσεις, στα παιδιά από δυο ετών – 18 ετών, ενώ στα μικρότερα παιδιά, κάτω των δυο ετών, απαιτείται και τρίτη δόση.  Άρα, για κάθε παιδί απαιτούνται 208.72 Ευρώ για αγορά των εμβολίων συν 100 ευρώ ανά επίσκεψη στον γιατρό. Τουτέστιν απαιτείται  να καταβάλει κάθε οικογένεια το ποσό των 308.73 ευρώ για το κάθε παιδί ή 463.09 αν υπάρχει ανάγκη και για Γ΄ Δόση. Αν δε στην οικογένεια  υπάρχουν δύο ή και τρία παιδιά το ποσό  εκτινάσσεται από 600 -1000 ευρώ!

Τα εν λόγω κόστη είναι απαγορευτικά, όχι μονό για τις άνεργες ή οικονομικά ευάλωτες  οικογένειες,  ή τις οικογένειες των οικονομικών μεταναστών, που έχουν ενσωματωθεί στην κοινωνία, αλλά και την μέση  Ελληνική οικογένεια με τους μισθούς των 600 ευρώ.

  Η Β΄ φάση  εμβολιασμών κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β διεκπεραιώθηκε από 19-21 Μαρτίου 2019, σε 150 περίπου παιδιά, ευπαθών οικονομικά οικογενειών, που είναι ενταγμένες και προστατεύονται από το ΚΕΣΟ. Είχε προηγηθεί και η Α΄ φάση εμβολιασμών τον περασμένο Δεκέμβριο. Ωστόσο λόγο της εξεύρεσης και άλλων εμβολίων, προστέθηκαν στον αρχικό αριθμό και άλλα παιδιά και θα ακολουθήσει και  Γ΄ φάση, που θα γίνει τον Ιούνιο. Έτσι ο συνολικός εμβολιασμός, θα φτάσει τα 410 παιδιά, ενώ τα αιτήματα των οικογενειών για ένταξη στο πρόγραμμα, ξεπερνούν τα 580 παιδιά. Μέγεθος, που είναι αδύνατον, να καλύψει ο φορέας μας, λόγω υψηλότατου κόστους.

      Σημαντικό αρωγό την δράση αυτή, το ΚΕΣΟ είχε την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ).

     Το ΚΕΣΟ, μεταξύ άλλων, ως πιστοποιημένος Α΄ φορέας παιδικής προστασίας, μετά από σχετικό κάλεσμα στις 1500 εγγεγραμμένες οικογένειες Και αφουγκραζόμενο τις αγωνίες των γονέων, αξιοποίησε πόρους τόσο από το πρόγραμμα «Παι.Δ.Ε.Σ. 100+» που σημαίνει «Παίρνεις Δύναμη Έχοντας Συνοδοιπόρους».

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής με υψηλό το αίσθημα της προσφοράς Υγείας στα παιδιά και πάντα πρόθυμη σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού για την υγεία, ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της Διευθύντριας του ΚΕΣΟ κας Μαίρη Πίνη για συνεργασία και αρωγή προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Στην δράση αυτή συμμετείχαν και εμβολίασαν ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Νταλούκας, η αντιπρόεδρος κα Σοφία Σάνι, ο Γ.Γ. κ. Δημήτριος Φούσκας και τα μέλη του Δ.Σ. η κα Καντά Ζωή, η κα Σακαλίδου Αφροδίτη, και το μέλος της Ένωσης κα Χαρίτου Αντωνία.

Αναφέρεται ότι το ΚΕ.Σ.Ο. δεν είναι η πρώτη φορά, που επιχειρεί να πραγματοποιήσει εμβολιασμούς μιας και το έτος 2017 εμβολίασε 280 παιδιά με τη βοήθεια εθελοντών παιδιάτρων του Κεντρικού Τομέα από την Περιφέρεια Αττικής.

Τέλος το ΚΕΣΟ ευχαριστεί από καρδίας την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής για την τόση μεγάλη προσφορά της και την υλοποίηση των εμβολιασμών στα παιδιά του ΚΕΣΟ. Και πάνω απ΄ όλα ευχαριστεί του χορηγούς της δράσης, που είναι η Περιφέρεια Αττικής, η Εταιρεία «Ικτίνος Ελλάς Α.Ε –Βιομηχανία Μαρμάρων», μια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμάκων και δυο ιδιώτες, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.