ΚΕΣΟ: Ολοκληρώθηκαν οι τρεις «Επιχειρήσεις καλλωπισμού» στις Στέγες Γερόντων. Τελευταίος σταθμός η Στέγη Γερόντων Αγ. Σπυρίδωνα(περιοχή Σταδίου) 12.4.2019

Μη την Γ΄ «Επιχείρηση καλλωπισμού» στη Στέγη Γερόντων Αγ. Σπυρίδωνα, που έχει την έδρα του στην ευρύτερη περιοχή του Παναθηναϊκού Σταδίου, που   πραγματοποιήθηκε το βροχερό πρωινό της Παρασκευής η από την  δεκαμελής «dry Team»  των Τμημάτων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ, ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμός της «Επιχείρηση καλλωπισμού» προ των ημερών του Πάσχα.

     Η ομάδα συνοδευόταν  από την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη,  και τις εθελόντριες ποδολόγους Όλγα Κωνσταντινίδου και Ντίνα Αθανασοπούλου των εθελοντών  κομμωτριών Αγγελικής Κανακάρη και Λεόνας Πουρσουνίδου  και φυσικά την καθηγήτρια των Τμημάτων Μακιγιάζ & Ποδολόγο του ΚΕΣΟ κα Κατερίνα Αράπογλου η οποία διδάσκει και στη Σιβιτανίδειο Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων, στα Τμήματα Δεξιοτήτων  του ΚΕΣΟ και στο δημόσιο ΙΕΚ της πόλης των Αχαρνών.

Η Στέγη είναι μικτή εκεί φιλοξενούνται άνδρες και γυναίκες, οι περισσότεροι/τερες στη πλειονότητα τους αυτοεξυπηρετούμενοι. Περιποιηθήκαμε  χέρια πόδια ανδρών και γυναικών και μάλιστα πολύ δύσκολων περιστατικών κυρίως στα πόδια,  την κώμη, αλλά και τα φρύδια των παππούδων. «Εγώ κορίτσια έχω τα φρύδια μου πυκνά, όπως ο Εθνάρχης Καραμανλής, ο οποίος μας λείπει σήμερα» μας είπε ένας εξ αυτών.

Προσφέραμε περιποίηση, αισιοδοξία και αγάπη. Λάβαμε ευχές, μεγάλη δόση συγκίνησης και διδάγματα πολλά. Μάθαμε για τις ζωές τους τα παιδιά, τα εγγόνια αλλά και τα δισέγγονα όσων είχαν, που θα έβρισκαν ωραίους την γιαγιά και τον παππού, όταν θα τους επισκεπτόντουσαν.

       Ακούσαμε ιστορίες για τα επαγγέλματα τους, επαγγελματίες με μαγαζιά δικά τους, πρώην μαστιχο-παραγωγοί από την Χίο, που αναγκάστηκαν να επακολουθήσουν τα παιδιά στην Αθήνα και μετά κατέληξαν στη Στέγη. Εξαγωγείς πολυταξιδεμένους, που έκανα εμπόριο εκατομμυρίων δραχμών με τη Αμερική, αλλά δεν έκαναν οικογένεια, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών μέχρι  και μια «Μις», που είχε λάβει μέρος σε τοπικά καλλιστεία της περιοχής της συναντήσαμε, η οποία αν και παντρεύτηκε δεν έκανε παιδιά διότι είχε πολύ κακό παράδειγμα από το σπίτι της. Ο πατέρας της ήταν συνταγματάρχης με πολλά παράσημα, αλλά έκανε επτά παιδιά, που για αυτήν ήταν κακό παράδειγμα. Σήμερα είναι στη  στέγη και την προσέχουν οι αδερφές της.

 Οι παρούσες δράσεις μας προσφέρουν αγάπη  σε άτομα της Γ΄ Ηλικίας, που μας χαρακτήρισαν ως «αγγέλους αισιοδοξίας», προκαλούν τον θαυμασμό και τον παραδειγματισμό. Μάλιστα μας έγινε πρόταση από το Τμήμα Μανικιούρ & Ποδολογίας του δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών, στην επομένη εξόρμηση μας να συμπεριλάβουμε τους σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος, στην ομάδα μας.

Ως Διευθύντρια του ΚΕΣΟ θέλω να ευχαριστήσω τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών & Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ιδέα, που είχε, ώστε να μας καθοδηγήσει στα μονοπάτια της ανθρωπιάς και της αγάπης.