ΚΕΣΟ: Μικροί & μεγάλοι τίμησαν την Μάνα στον κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας στην Αγ. Βαρβάρα. 12.05.2019

Εκατοντάδες μέλη & φίλοι του ΚΕΣΟ ανταποκρίθηκαν την Κυριακή 12/5, στο κάλεσμα του ΔΣ και της Διευθύντριας του, ώστε να γιορτάσουν την γιορτή της Μητέρας, στον κήπο του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας δίπλα στον Ι.Ν. της Αγ. Βαρβάρας(Ελ. Βενιζέλου 42), στο Δήμο Αγ. Βαρβάρας. 

      Για πέμπτη συνεχή χρονιά το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ)  τιμά την Μητέρα, που αποτελεί  τον πυρήνα της οικογένειας,  η οποία γενικά  δοκιμάζεται  τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Ο εκκλησιαστικός εορτασμός της Μητέρας και της Οικογενείας είναι η 2α Φεβρουαρίου την  Ημέρα της Υπαπαντής. Ωστόσο Διεθνώς έχει καθιερωθεί η 2η Κυριακή του Μάη,  ως η  Παγκόσμια Ημέρα  της Μητέρας.

   Η γιορτή για την Μάνα όλων μας, κυρίως των μικρών, αλλά και των μεγάλων ξεκίνησε το  πρωί στις 11πμ και κράτησε μέχρι  το μεσημέρι στις 2.30μμ.

    Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη. Για τους φίλους του Ιδρύματος, που δεν ξέρουν το εύρος των  δράσεων  του Ιδρύματος  περιέγραψε ότι το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας(ΚΕΣΟ) – Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(ΙΑΑ) με πρόεδρο τον Μακαριώτατο. Είναι ένας  πιστοποιημένος φορέας Κοινωνικής Στήριξης και Παιδικής Προστασίας, δεδομένου ότι πολυτιμότερα δώρα, που υπάρχουν, στις οικογένειες, είναι η Υγεία και τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον  μας.

    Ανέφερε ότι εκτός της Κοινωνικής, Ψυχολογικής & Νομικής  Στήριξης & Συμβουλευτικής, που προσφέρει ο φορέας, τις ωφελούμενες οικογένειες, που προστρέχουν στο  ΚΕΣΟ, ασχολείται με τα θύματα της Ενδοοικογενειακής βίας, τις μονογονεϊκές οικογένειας.

     Τόνισε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει Τμήματα Δεξιοτήτων, όπως η εκμάθηση ξένων γλωσσών,  κοπτικής – ραπτικής, κοσμετολογίας και κοσμήματος, με στόχο κυρίως οι γυναίκες, που αποτελούν τον πυρήνα της οικογένειας, να τύχουν μίας Β΄ ευκαιρίας. Να γίνουν παραγωγικές και να αποκτήσουν ατομικό εισόδημα, συμβάλλοντας έτσι στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

     Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι στο ΚΕΣΟ, την τελευταία τριετία,  έχει δώσει έμφαση στους εμβολιασμούς των παιδιών. Κατά τον τρέχοντα χρόνο εκπονήσαμε συνολικά 210  εμβολιασμούς  παιδιών με το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας Τύπου Β το οποίο δεν συνταγογραφείται, από την Πολιτεία και  πρέπει να γίνεται στα παιδιά, σε δυο δόσεις, όταν  η κάθε δόση του εμβολίου ξεπερνά τα 100 ευρώ. Μέγεθος, που είναι δυσβάστακτο, όχι μόνο τις άνεργες οικογένειες, αλλά και τις οικογένειες, που έχουν τουλάχιστον ένα εργαζόμενο γονέα. 

Κλείνοντας η κ. Πίνη το σύντομο καλωσόρισμα της,  έστειλε ευχές για  ταχεία ανάρρωση στη μικρή Αλεξία, καθώς και στη μητέρα της για δύναμη και κουράγιο, ενώ εξήγγειλε ότι τις προσεχείς ημέρες, το ΚΕΣΟ θα επισκεφθεί την μικρή στο Παίδων.