ΚΕΣΟ και το Μουσικό εργαστήρι του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα στη Σύνοδο & Αρχιεπισκοπή για τα κάλαντα 21.12.2018

του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα

Σύνοδος: φωτο-ρεπορτάζ ΚΕΣΟ

Ημέρα για κάλαντα, ύμνους και ευχές ήταν η Παρασκευή της 21ης Δεκεμβρίου 2018 για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις υπηρεσίες της Συνόδου. 

Και το «Κέντρο Στήριξης Οικογενείας -Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» δεν θα μπορούσε να μη συμμετάσχει, σε αυτή την προχριστουγεννιάτικη ευχάριστη κίνηση των ημερών, δεδομένου ότι τουλάχιστον για την Σύνοδο, το ΚΕΣΟ, είναι ο πρώτος φορέας, που κατά τα τέσσερα τελευταία συνεχή χρόνια διοργανώνει ομάδες μαθητών εθελοντών & αρωγών στο προνοιακό έργο του ΚΕΣΟ, οι οποίες να καταφτάνουν οργανωμένα στο Συνοδικό Μέγαρο και «άδουν τα κάλαντα» στους Άρχοντες και στους εργαζόμενους εντός αυτού.
Έτσι, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας & Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΚΕΣΟ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, αφενός έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, και αφετέρου τα ενημερώνουν για τον χώρο, που επισκέπτονται και τις υπηρεσίες, που τα φιλοξενεί. 
Τα εικοσιπέντε παιδιά αγόρια & κορίτσια όλα μαθητές & μαθήτριες της Γ & Δ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου των εκπαιδευτηρίων Γείτονα, κατέφθασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο με το σχολικό τους λεωφορείο και τους συνοδούς δασκάλους τους και έψαλαν εν χορδές και οργάνεις παραδοσιακά κάλαντα της Πελοποννήσου & της Κεφαλονιάς, διαδοχικά ανά όροφο, στο Συνοδικό Μέγαρο , στους Επικεφαλείς Επισκόπους και στο προσωπικό της εκάστου υπηρεσίας. 

Τα κάλαντα, από τους μικρούς μαθητές, άκουσε και ο Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως & φίλος του ΚΕΣΟ κ. Αθηναγόρας, ο οποίος βρέθηκε, τυχαία στο γραφείο του Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου κ. Κλήμη. 

Σύμφωνα με το έθιμο, οι μικροί μαθητές, έλαβαν αναμνηστικά σταυρουδάκια, εικόνες, μελομακάρονα, σοκολατάκια, χρήματα και πολλές ευχές, ενώ στη Σύνοδο αποτέλεσαν ευχάριστη νότα για τους επικεφαλείς Επισκόπους και τους υπαλλήλους