Καλή και δημιουργική εβδομάδα. Αφήνοντας πίσω όσα μας πλήγωσαν

Φίλοι μου αγαπημένοι η εβδομάδα,  που έφυγε να χαθεί στα τάρταρο και να μη ξαναγυρίσει. Προσωπικά με εξουθένωσε, με πλήγωσε και με τάραξε, από δυο επανωτά γεγονότα που μου συνέβησαν 29 & 31 Ιανουαρίου, δηλαδή μέσα σε 48 ώρες,  που μου διέλυσαν τον ψυχισμό μου και το νευρικό μου σύστημα. Για αυτό και χάθηκα κάποιες ημέρες από την τακτική μας επικοινωνία.

Ωστόσο υπήρξαν και γεγονότα,  εκτός των εμβολιασμών και της Επίσκεψης στο 20 Γυμνάσιο Παιανίας,  που έκαναν την διαφορά αυτά ήταν:

  • Η κοπή της Πίτας του Ξενώνα «Πνοή Αγάπης» για ανθρώπους με καρκίνο  Ο Ξενώνας λειτουργεί  υπό την καθοδήγηση της προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μαρίας Παπακωνσταντίνου,  με την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και την οικονομική προσφορά της, η Κα Ελισάβετ Φωτεινέλλη – Κριτικού, που συνέβαλλε ώστε να ανακαινιστεί ο ξενώνας και να προσφερθεί για τις ανάγκες των καρκινοπαθών. Στόχοι του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης για ανθρώπους με καρκίνο» είναι: η  Κοινωνική- συναισθηματική στήριξη ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους και κυρίως των  ενηλίκων με καρκίνο από την Περιφέρεια και των συνοδών τους που βρίσκονται στον ωκεανό της Αθήνας μόνοι, απροστάτευτοι και λαβωμένη  από τη νόσο  Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή 28.1.2018. Σε αυτήν παραβρέθηκαν η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, η Κοινωνική Λειτουργός του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της ΙΑΑ και ο κ. Γιάννης Γαρυφάλλου υπάλληλος της ΙΑΑ
  • Η κοπη της πιτας του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών-Π.Σ.Γ,  πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ” την “Δευτέρα 29.1. Από το ΚΕΣΟ συμμετείχαν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ: Έφη Μπέκου (η οποία είναι και ΓΓ στο Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών),  Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα και η Σοφία Κώνστα-Πέππα καθώς και η εθελόντρια Νατάσα Βητοπούλου.
  • Η κοπή της Πίτας του  Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας ιστορικού φορέα του Γυναικείου Κινήματος, όπου χορηγηθήκαν τα βραβεία σε δημοσιογράφους της έντυπης  αλλά και της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο PLAZA στο Σύνταγμα. Παραβρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΣΟ κα Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα (η οποία είναι και ΓΓ του  Συνδεσμου) Η ΓΓ. του ΚΕΣΟ κα Μαρία Τάταρη,  η Σοφία Κώνστα-Πέππα και η δις βραβευμένη από τον Σύνδεσμο Διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη.
  • Η παρουσίαση του βιβλίου To νέο βιβλίο του Άγγελου Τσιγκρή, δικηγόρου- καθηγητή της Εγκληματολογίας με τίτλο: “Τα Κίνητρα της Ανθρωποκτονίας” (εκδόσεις Σάκκουλα) παρουσιάστηκε στι 31/1, με μεγάλη επιτυχία στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.  Για το βιβλίο μίλησαν: ο τ.υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο τ.υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη.

Ο Άγγελος Τσιγκρής είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Διδάσκει Εγκληματολογία στη Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ  & εκπρόσωπος της χώρας μας στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Τέλος η εβδομάδα τελείωσε με τον αποχαιρετισμό της Ολυμπίας Διακαιάκου μητρός του Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κα Αθηναγόρα και του Νικόλαου Δικαιάκου Τεχνικού Συμβούλου του ΚΕΣΟ, στον Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου και με προσκύνημα στον Ι. Ν. Αγ. Φανουρίου στο Ιλίον

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 9

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 7

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 5

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 4

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 2

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 1

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 3

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 6

ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΣΟ 8